Blog

Faszén a koktélokban

Faszén a koktélok világában & egészségügyi hatásai

A faszenet nem csupán a grillezéshez használhatjuk fel, innentől koktéljaink egyik alkotóelemeként is szolgálhat – közölte cikkében a Drinks Business.

Újmódi felhasználást többek között annak köszönheti, hogy erőteljes színanyaga, markánsan füstös és keserű ízvilága, továbbá szemcsés textúrája van. Koktél készítésnél faszén port kevernek az italba, amelyben lehet vodka, rum, whiskey vagy éppen valamilyen szirup. Érdekessége, hogy olyan koktélok születnek így, mint az “INKED DAIQUIRI”, azaz a a tintás daiquiri.

faszén

De miért is írnék erről, ha nem lenne valamilyen plusz képessége is? Nos, egészségre jótékony hatással is bír, különösen ha a bambusz faszenet vizsgáljuk. Pl. az ősi Kínában a gyomorfájást faszénnel kezelték. Cristian Cuevas – mixer elárulta, hogy az ihlet, miszerint faszénnel bővíti koktéljait – kutatása során született, amikor a kínai whiskey kultúrát tanulmányozta. Mint tudjuk, az pedig a természet, az egészség és a jó whiskey köré épül fel. Így jutott el tehát odáig, hogy bambusz faszén port tesz koktéljaiba, hiszen kifejezetten jó hatása van az emésztőszervrendszerre.

Elsőre lehet nagyon különösnek hangzik ez a szokás, azonban nem egyedülálló ötletről van szó, hiszen ételekben is megtalálhatjuk a fekete alapanyagot. Nemrégiben, a Burger King adott ki egy faszenes burgert, amelynek a neve Kuro Pearl volt. A hamburger tésztája készült faszén hozzáadásával, igaz csupán egy limitált kiadású, egyszeri exkluzív eseményről beszélünk, azaz ne keressétek a kínálatukban. :)

S, azoknak akiket kevésbé fogott volna meg a faszén, tudok mondani más újonnan közkedvelt alapanyagot is mondani. A sok bár és étterem által felhasznált feketeség a tintahal tinta, amely nem csupán színezi az italunkat, hanem egy kissé sóssá is teszi azt.

faszén

Share & Print

No Comments

Leave a Reply