milk6

Milk Collins

100%

Servings

1

Prep

30 min

Vote

Like 29

Ingredients

  • 1 üveg - 10cl Sauvignon Blanc
  • 4 cl Citromlé
  • 1 egész Citromhéj (bio)
  • 75 g Cukor
  • 2 öntés Vanília kivonat
  • Negyed Narancshéj (bio)
  • 3 dl Tej
  • 4 cl Gin
  • 7 cl Szóda

Michael, John, Ron, Sandy, Tom, Comrade, Milk

A Collins família díszes tagjai mindezek, köztük egy hatalmas nagy kakukktojással. Igen, a Milk Collins az. De mielőtt elkezdenék erről írni, itt egy már elkészített ital link a legelterjedtebb Collins sarjhoz, Tom Collinshoz. Azt már tudjuk, hogy egy remek marketingfogásnak köszönheti Tom a népszerűségét, azonban mi alapján jegyezhetjük meg a többieket? Egyszerűen: Comrade, az orosz, azaz vodkával készített változata. Sandy a scotch whiskyt, Ron a rumot, John a bourbont, Michael az ír whiskyet foglalja magába. Végül, egyet tippelhetünk Juan esetében. Igen, a tequila az.

A kakukktojásunk Milk Collins lett, akinek sajnos rendes névre nem futotta, azonban lehet előnyére is szolgál, hiszen egy páratlan koktélról beszélünk. A nedű egy kivételesen sajátos ízvilágot képvisel, köszönhetően a benne lévő szirup összetevőinek. Azt hiszem, jobb ha mihamarabb megmutatom, szóval kezdjük is el!

A szirup elkészítése:

milk3

A tej sziruphoz szükségünk lesz egy edényre, amelybe összegyűjtjük a következő alapanyagokat. Fogjuk meg a borunkat és öntsünk belőle kb 10-12 cl-t. Adjuk hozzá a cukrot, 2 cl citromlevet, citrom – és narancshéjat, valamint a vanília kivonatot. Adjunk hozzá 2-3 cl vizet is, majd közepes tűz felett hagyjuk hogy összeérjenek az ízek és elolvadjon a cukor is. Kavargassuk fel alaposan a szirupunkat, hogy egyneművé váljon.

milk1

Ha ez megtörtént, akkor a tűzről vegyük el, s hagyjuk hűlni kb. 20 percet. Ezek után átszűrhetjük a tejszirupunk alapanyagát, azaz távolítsuk el belőle a héjakat.

Egy másik edénybe öntsünk tejet és forraljuk kb. 8 percig. Ha ezzel is készen vagyunk, akkor tegyük a szirup alapunkhoz, a boros és citromos egyveleghez. Ekkor félretehetjük érni és hűlni őket.

milk2

A koktél elkészítése:

A vendégpohárban készítjük el a koktélt, azaz jelen esetben egy Collins pohárban fogunk alkotni. Töltsük fel a poharunkat jéggel, majd adjuk hozzá a 4 cl gint, illetve 2 cl citromlevet. Ekkor jöhet a tejszirupunk, amiből elegendő lesz 3 cl. Végül a klasszikus Collins alapanyag, a szóda is belekerülhet. Egy keverőkanál segítségével alaposan dolgozzuk össze az ital részeit.

milk4

Díszítésként citromkarikát tehetünk a pohárra.

milk5

Egészségetekre! :)

Share & Print

100 0 100 29

No Comments

Leave a Reply