ananasz4

Ananász Hop

100%

Servings

1

Prep

20 min

Vote

Like 20

Ingredients

  • 1 db közepes méretű Ananász
  • 1 dkg Barnacukor
  • 4 cl Alma ecet
  • 4 cl Fehér rum
  • Felöntéshez IPA

Ananász Hop, az isteni IPA koktél

Mindig nagy örömmel térek vissza a sörös koktélokhoz, hiszen IPA téren mindig széles a választék és állandóan van valami újat felfedezni. Korábban is készítettem már ilyen jellegű koktélt, ha emlékeztek. Ott volt például a Mango Shandy, ami Facebookon nagy kedvencetek volt a nyár végi szezonban. Alapjaiban hasonló italt készítek most is el, azonban lesz benne egy kisebb csavar amelytől komplexebb ízek fognak szerepelni ebben az IPA keverékben. (A képeken vörös sörrel készítettem.)

A szirup elkészítése:

Az első részben egy szirupot fogunk összehozni, amely ananászt, alma ecetet és cukrot fog tartalmazni. Szükségünk lesz egy közepes méretű, érett ananászra. Felszeletelése után, távolítsuk el a héját majd kockázzuk apróra. Egy edénybe beletéve nyomjuk össze az erre legalkalmasabb eszközzel: ez a  krumpli összenyomó lesz.

Fedjük le, majd egy órára tegyük hűtőbe az ananászpürénket. Kivéve szűrjük le a levét, majd adjuk hozzá az alma ecetet és a cukrot. Alaposan kavarjuk össze, míg fel nem oldódik a cukor. Majd tegyük vissza a hűtőbe, hagyjuk összeérni őket. Egy óra múlva, ismételten szűrjük le az ananászlevünket.

Ezzel készen is vagyunk a szirup részével.

ananasz1

A koktél elkészítése:

Keverőpohárba tegyünk jeget, 3 cl ananász szirupot, 4 cl vodkát. Keverjük meg bárkanállal. Szűrőn keresztül egy vendégpohárba öntsük át, majd adjuk hozzá az IPA-t.

ananasz3

Ezzel készen is lennénk! A sok íz még finomabb tud lenni, ha tovább hagyjuk az ananász az almaecettel a hűtőben érni. Remélem elnyerte a tetszéseteket ez az egyszerű ital is. Véleményem szerint számtalan IPA jól megy ehhez a sziruphoz, így bátran kipróbálhatjuk más változatban is.

ananasz2

Egészségetekre! :)

Share & Print

100 0 100 20

No Comments

Leave a Reply