matcha latte

Matcha Latte

100%

Servings

1

Prep

20 min

Vote

Like 23

Ingredients

  • 50 g Tápióka
  • 1,5 tskanál Matcha
  • 1,5 dl Rizstej
  • 20 szem Eper
  • 2 cl Méz
  • 1 db Vanília rúd

Matcha Latte – eperrel

…és tápiókával

Régen csináltam alkoholmentes koktélt, ezért most egy nagyon könnyű, extra finom Matcha Latte-t fogok elkészíteni egy kis csavarral. Szükségünk lesz hozzá eperre, tápióka gyöngyre, eperre és egy kis mézre. Szerettem volna egy tartalmilag többet készíteni mint egy egyszerű latte, így gondoltam ki, hogy a gyümölcstől és a tápiókától sűrűbb, laktatóbb lesz. Nos, jobban belegondolva inkább iható sütemény lett, mint a már megszokott latte. Lássunk is hozzá!

A recept elkészítése:

A szokványos koktélokhoz képest eltérő módon fogunk hozzá az italhoz. Szerezzük be a tápióka gyöngyöt, amelyből nem lesz szükségünk sokra egy adag elkészítéséhez. Kb. egy kisebb maroknyi adagot kell rizstejbe áztatnunk úgy tíz percre, amíg meg nem szívja magát. Tíz perc elteltével tegyük rizstejbe ismét, majd azt tűz fölé, amíg kocsonyás, pudingos, tejberizses állaga nem lesz.

matcha latte

Eközben, tegyük egy edénybe a felvagdalt eprünket egy adag méz kíséretében. Kavargassuk, passzírozzuk őket össze, amíg egyneművé nem válik az egész. Sűrű, szirupos végeredményre lesz szükségünk!

Ha ezzel készen vagyunk, akkor készítsük el a matcha teát is. Kb. egy teáskanálnyira lesz szükségünk, amit forró vízzel kell feloldanunk és elkevernünk. Eszméletlenül szép a Matcha zöld színe. Azonban elkeveréskor egy kicsit sötétebbé válik.

matcha latte

Ha készen van az eper, elkészült a tea és a tápióka is készen áll, akkor már csak a rétegelés maradt hátra. Először a tápiókát, majd az eper szirupunkat tegyük bele a pohárba. A legvégére a Matcha maradt, amelyhez önthetünk még rizstejet.

Első kóstoláskor inkább epres tejberizsnek éreztem, mint matcha latte-nak. Iható, gluténmentes sütemény ez, tele antioxidánssal. Az italba tehetünk jégkockákat is, hogy még frissebb hatása legyen.

matcha latteEgészségetekre!

(Az Instagramon még több kép található!)

Share & Print

100 0 100 23

No Comments

Leave a Reply