newyork3

New York Sour

100%

Servings

1

Prep

5 min

Vote

Like 11

Ingredients

  • 4 cl Rozs whiskey
  • 2 cl Citromlé
  • 1,5 cl Cukorszirup
  • 2 cl Vörösbor - száraz
  • 1 db Tojás

- New York SOUR -

Whiskey Sour – New York módra

Amikor szóba kerül a Whiskey Sour, mindig arra gondolok, hogy a legkevesebb összetevős koktélok tudják a legnagyobb meglepetéseket okozni. (Nem említve a 10+ összetevős italokat, amelyek szintén komplex ízhatással bírnak.) Gyorsan, kb. három perc alatt elkészíthető az ital ez és garantáltan kérsz egy új kört, ha whiskey párti vagy.

A Whiskey Sour összesen három alapanyagból áll össze. Az általában Bourbon Whiskey, citromlé és a cukorszirup triójából. Mai receptünk a New York kiadású Whiskey Sour lesz, amely még mindig nagyon kevés alapanyaggal fog bírni, de egy apró csavarral a hagyományos koktélból egy modernebb, extra Sour koktélt készíthetünk.

New York Sour

Modernebb? Igen, Elliott Stubb 1872-ben hozta létre a Whiskey Sourt.

A recept elkészítése:

Gyűjtsük össze egy keverőpohárba az összetevőket, azaz öntsük bele a rozs whiskeyt, frissen csavart citromlevet és a cukorszirupot. Szirup helyett cukrot is használhatunk, ekkor ajánlom a shakelés előtt összekeverni bárkanállal a jobb oldódásért.

New York Sour

Tegyünk a keverőpohárba egy tojásfehérjét. Alaposan shakeljük össze, hogy a cukor – citrus – tojásfehérje rendesen elkeveredjen.

Ha készen vagyunk adjunk hozzá jeget és shakeljük tovább, majd szűrőn keresztül öntsük ki egy pohárba. Ha mindent jól csináltunk, akkor a tojás miatt az italunk ‘habos’ lesz.

New York Sour

Végezetül, bolondítsuk meg száraz vörösborral az italunkat. Ettől lesz még inkább Sour az italunk és látványban csalogatóbb. Díszítésként citromkarikát használhatunk!

New York Sour

Egészségetekre!

(Katt. az Instagram képekért!)

Share & Print

100 0 100 11

No Comments

Leave a Reply