Herbalista

Mexican Mule

100%

Servings

1

Prep

2 min

Vote

Ingredients

  • 4 cl Tequila
  • 2 cl Frissen csavart lime lé
  • 2 cl Cukorszirup 1:1
  • Felöntéshez Gyömbér sör

A Moscow Mule nevezetű koktélról biztos, hogy sokan hallottatok. Egy üdítő jellegű longdrinkről van szó, amely tartalmaz vodkát, lime-ot és gyömbérsört. Nos, a most következő ital a Mexican Mule lesz, amely szintén ennyi alapanyaggal bír és gyorsan összedobható. A Mule koktélok a kedvenceim közé tartoznak ízvilágukat illetően, hiszen a csípős íz tökéletesen elegyedik az alkoholok ízével és a lime-al. Lássunk hát hozzá! :)

mexican

A koktél elkészítése:

Vágj félbe egy lime-ot és csavard bele a jeges keverőpoharadba. Add hozzá a 2 cl cukorszirupot, majd egy kanállal alaposan keverd őket össze. Add hozzá a 4 cl tequilát, majd shakeld össze jó alaposan az italt. Ha végeztél már most érezheted az ital alaparomáját. Szinte összetéveszthetetlen más alkohollal a tequila illata.

mexican2

A vendégpohárba tegyél jeget, majd egy szűrőn keresztül öntsd át a shakelt italodat. A koktél Collins pohárban mutat a legjobban, főleg ha a kiöntés után törtjéggel öntsük fel.

mexican3

Utolsó hozzávalónk következik, azaz a gyömbér sör. Ettől lesz a Mexican Mule ínycsiklandó és különleges. Hozzáteszem, ha kevésbé szeretjük a gyömbérsört, akkor helyettesíthetjük Canada Dry-al, bár annak használatát kevésbé ajánlom a magas cukortartalom és édes íz miatt.

mexican4

Készen is lennénk a frissítővel, remélem elkészítitek és Nektek is annyira fog ízleni, mint nekem! :)

mexican5

Egészségetekre!

Share & Print

100 0 100 8

No Comments

Leave a Reply