cachaca4

Cachaça Batida

100%

Servings

1

Prep

10 min

Vote

Like 13

Ingredients

  • 4 cl Cachaça
  • 4 cl Kókuszkrém / tej
  • 4 cl Tejszín
  • 1 cl Cukorszirup
  • Jég

Kezdjük az elméletet a Cachaça-val. Erjesztett cukornád párlat, melynek magas alkoholtartalma van. Egyik kedvenc italom, a Caipirinha alkotóeleme. Gyakori, hogy nem különítik el a rumtól, mint különálló italfajtát. Azonban Brazília és az italuniverzum ezt teszi. Kiemeltem a brazilokat, ugyanis az ő italukról beszélünk, amelyet leggyakrabban magában fogyasztanak. Ennek ellenére nagyon finom keverve is! :)

cachaca

És mi az a Batida? Természetesen brazil koktélfajta, amelynek a jelentése portugálul nem más, mint kevert vagy milkshake kevert. De ezt a szót használják autós ütközésre is. Általában a Batida italok tartalmaznak cukrot, kókusztejet vagy gyümölcslevet és egy kis nemzeti Cachaça-t. Sajnos a Batida eddig  még nem kapott akkora hírnevet, mint a Caipirinha. Páratlanságát tekintve igen megérdemelné, és mi is, hogy több helyen fogyaszthassunk! :)

 A recept elkészítése:

Nagyon egyszerű elkészítésű recepttel van most dolgunk, a legnehezebb része az összetevők beszerzése lehet. Egy blenderbe gyűjtsük össze a következőket: a Cachaça-ból elegendő lesz 4 cl, azonban ha szeretnénk kicsit markánsabbra, tehetünk bele 6 cl-t is. A következő alapanyag a cukorszirup, amely 1:1 arányú (azaz 1 dl víz és 1 dkg cukor van benne).

cachaca3

Második lépésként öntsük bele a kókusztejből 4cl-t, azonban ha ilyen nincs éppen kéznél, bátran ajánlom a Malibu rumot helyette. Igaz krémes nem, csupán kókusz ízű lesz a koktél. Kókuszvíz + tejszín kombináció is hasonló állagot és ízt tud okozni!

cachaca2

Tegyünk bele tejszínt vagy sűrített tejet. Így összetéve láthatjuk, hogy nagy mértékben hasonlít a Pina Colada-hoz, pár összetevőt kivéve. Ne felejtsük el, hogy a jégkockákat is a blenderbe kell tenni!

Blendeljük össze, amíg egynemű állagot, konzisztenciát nem kapunk. Ha készen van, töltsük ki egy magas falú pohárba, bár személy szerint a tulipán koktélos poharat ajánlom.

cachaca5

Díszítésként szúrjunk a szívószálra szeletelt gyümölcsöket. Krusztát is készíthetünk a pohárra, személy szerint fahéj vagy karobport ajánlok!

Remélem tetszett a koktél különlegesség, egészségetekre! :)

Share & Print

100 0 100 13

No Comments

Leave a Reply