Monteccino Light

Monteccino light

100%

Servings

1

Prep

5 min

Vote

Like 16

Ingredients

  • 3 cl Unicum
  • 3 cl French Press kv
  • 1,5 cl Kávé likőr (+vanília)
  • Fél Banán
  • 1,5 cl Barnacukor (szirup)
  • Kb. 10 szem Mandula

MONTECCINO LIGHT

Egy olyan koktélt hoztam a számotokra, amely egy igazi ízbomba, s kávétartalma miatt pörget is. Ha van lehetőségetek reggel kipróbálni, akkor tegyetek úgy, nem fogjátok megbánni! Az elkészítése nagyon egyszerű, csupán pár kiegészítő folyadékra lesz szükségünk a lefőzött kávén kívül. Úgy gondolom, az oldalon szereplő kávés italok - KV fagylalt ital és Rustik Espresso – közül kimagaslóan finom. A Monteccino egyébként egy létező koktél, amelyhez viszonylag sok alapanyag kell, így megpróbáltam elérhetőbbé, de nagyban hasonlóvá tenni mindenki számára.

Amikor arról van szó, hogy egy kávétartalmú italt kell elkészítenem, akkor általában két dolog merül fel bennem. Az egyik, hogy ne legyen egyhangú, ugyanolyan mint az előző kávés italok az oldalon. Másrészt ihatónak is kell lennie, azaz törekednem kell az ízharmóniára, hogy jól elvegyüljön a többi alapanyaggal. Mondhatni egy igazi kihívás, ami előtt mindig szívesen teszem magam próbára.

A koktél elkészítése:

Monteccino Light

Első lépésben egy fél banánra lesz szükségünk, amelyet fel kell hogy karikázzunk. Közben, egy French Press segítségével készítsünk egy kávét. Persze, ha nincs a kéznél főzhetünk is egyet annak normális módja szerint. A dugattyús megoldás ilyen szempontból azért kézenfekvőbb, mert a kész kávé ital kevésbé lesz markáns. Mondhatni könnyű szerkezetűre, könnyen fogyaszthatóra kell hogy készítsük.

Kb. 10 szem mandula elegendő lesz egy adag Monteccinohoz, hiszen ez esetben nem szeretnénk, hogy felülkerekedjen a mandula ízvilága. Mérjük ki a kávé likőrünket 1,5 cl-t, (+ízesítésként tehetünk vanília likőrt is bele), tejszínünket 1,5 cl-t.

Monteccino Light

Végezetül tegyük bele az Unicumot is. Az eredeti receptben Amaro Montenegro található, amely egy olasz gyógynövény likőr. A szilvás Unicum szerepe nagyon erőteljes lesz, így ne sajnáljuk azt a 3 cl-t! Ha édesszájúak vagyunk, akkor ekkor tehetünk bele 1,5 cl barna cukorszirupot is.

Monteccino Light

Öntsük bele a blenderbe az alapanyagokat egy adag jégkocka kíséretében, majd blendeljük nagyon alaposan össze az egészet, hiszen szeretnénk ha jégkásás lenne az állaga. Végezetül öntsük ki egy pohárba az italunkat, készítsünk rá tejhabot. Díszítsük kávészemmel vagy eperrel.

Egészségetekre! :)

Share & Print

100 0 100 16

No Comments

Leave a Reply