korsos4

Korsós limonádé

100%

Servings

1

Prep

5 min

Vote

Ingredients

  • 4 cl Vodka
  • 2 cl Curaçao
  • felöntéshez Ásványvíz
  • 2 cl Frissen csavart citrom lé
  • 1 cl Cukorszirup
  • Egy kanálnyi Mentalevél

A mai nap a füllesztő melegre való tekintettel hanyagoljuk a bonyolult koktélokat és összedobunk egy pár perces hűsítő italt. Személyes kedvenceim lesznek benne, így a vodka és a menta nem maradhat ki belőle. Nagyon egyszerű koktél, gyorsan elkészíthető és még színre is szép lesz! Ha egy instant koktéllal kell előállnod a nyári melegben, akkor mindenképp ezt ajánlom!

Az elkészítése:

A keverőpohárba tedd bele a mentaleveleket, majd öntsd hozzá a vodkát és a citromlevet. Egy mudlerrel alaposan dolgozd át őket, hogy a menta ízvilága áthassa az italt. Öntsd fel 1 cl cukorsziruppal, hogy ne legyen túl savanykás, majd alaposan keverd át a folyadékot. A saját magam változatából kihagytam a cukrot, ugyanis savanykásan szeretem. :)

korsos2

Öntsd át a keverőpohárból egy kisebb méretű söröskorsóba az italt, amelyet már előre feltöltöttél jéggel. Majd öntsd fel ásványvízzel, hogy még pezsdítőbb legyen. Személy szerint nem szeretem, ha nagyon sok mentalevél úszkál az italomban, szóval ha Te is így vagy vele, akkor inkább javaslom az átszűrését a korsóba.

korsos

Díszítésként dobj bele egy citromkarikát, illetve előtte még facsard is bele azt. Majd ezt követően, a Curacao segítségével beszínezzük italunkat, hogy vizuálisan is hűsítőbb legyen. A jég tetejére öntsd rá a likőrt, majd egy friss mentalevéllel díszítsd a poharat.

korsos3Remélem elnyerte a tetszéseteket a tengerkék, korsós limonádé!
Egészségetekre! :)

Share & Print

100 0 100 3

No Comments

Leave a Reply