power4

Power Juice

100%

Servings

1

Prep

20 min

Vote

Like 21

Ingredients

  • 3 db Narancs / vérnarancs
  • 2 db Répa
  • 2 db (kicsi) Cékla
  • 2 centis darab Gyömbér
  • 2 centis darab Kurkuma

Folytassuk egészséges mocktail sorozatunkat. A Power juice egyike a kedvenc alkoholmentes italaimnak, hiszen nagyjából a legfinomabb zöldség – gyümölcs kombinációk alkotják. A most következő ital egy vitamin bomba lesz, így ha úgy érezzük immunrendszerünk alul működik, akkor bátran fogyasszunk ebből az ízletes, rostos frissítőből.

Kezdjük azzal, hogy az ami egészséges, az lehet finom is. Íme a legjobb példa erre, ez a recept. Az összetevők önmagukban is képesek számtalan problémára orvosságként hatni, szóval mielőtt elkészítenénk, nézzük meg mire is képesek ezek a zöldségek – gyümölcsök.

power6

A vérnarancs / narancs magas C – vitamin tartalmáról híres. Tartalmaz antioxidánsokat, flavonoidokat és folsavat, így kifejezetten hatékony gyulladáscsökkentésre. A répa A-, K- és C-vitaminban gazdag, azaz a szívproblémák kockázatát képes csökkenteni. A gyömbérről több oldalt is írhatnánk, hiszen szuper növénynek titulálhatjuk. Alkalmas gyomorpanaszok csökkentésére, az immunrendszer javítására, a véráramlás egészséges fenntartására.

power2

A gyönyörű színű cékla a magas vérnyomással küszködőknek jelenthet megoldást, illetve képes a vér és a máj detoxikálására is. A kurkuma pedig szintén gyulladáscsökkentő, szíverősítő és kifejezetten alkalmazható depressziós eseteknél is.

power3

Az ital elkészítése:

Első lépésben a narancsokat hámozzuk meg, távolítsuk el a héját. A répákat és a céklákat mossuk meg, majd szintén hámozzuk meg és mossuk le a piszoktól őket. A gyömbér és a kurkuma esetében csupán egy kb. 2 cm-es részre lesz szükségünk, így szeljünk le egy nekünk megfelelő darabot és csak azt hámozzuk meg.

Az összetevőket daraboljuk fel apróra, majd külön-külön tegyük bele egy gyümölcsprésbe őket. Gyönyörű színű, aromájú, rostos gyümölcsitalt fogunk kapni.

Fogjunk egy behűtött poharat, pakoljuk meg óvatosan jéggel, majd öntsük bele egyesével a folyadékokat. Egy kanál segítségével keverjük fel, míg egyszínűvé nem válik. Fogyasztása azonnal, frissen ajánlott!

power5

Ha nincsen gyümölcsprésed, akkor nyugodtan elkészítheted blenderrel is. Csupán annyi a teendőd, hogy a narancsmagokat hámozás után eltávolítod, illetve a többi összetevőt is még apróbb részekre vágd fel. Addig blendeld, amíg krémes állagot nem kapsz!

power

Remélem tetszett a Power-koktél, egészségetekre! :)

Share & Print

100 0 100 21

No Comments

Leave a Reply