Blog

Petrezselyem

Rég írtam a blogba, így gondoltam előveszek egy fűszernövényt és kivesézem mire is képes. De miért pont a petrezselymet? Mert bevallom őszintén jómagam is kevés dolgot tudtam erről a növényről, ráadásul a koktélvilágban is ritka számba megy, hogy alapanyagként használnánk fel. Levesek és főételek ízesítőjéről beszélünk, amelynek igazán egyedi, markáns és felismerhető aromája van.

Petrezselyem

Alapvetően a zellerfélék családjába tartozik és képes megnőni 60 cm-re is. A Földközi – tenger vidékéről származik ez a fűszer – gyógynövény, azonban mára az egészen világon elterjedt. Felhasználjuk a leveleit (petrezselyem), illetve gyökerét (gyökérpetrezselyem).

Tartalmaz karotint, ásványi sókat, vitaminokat. Úgy mint, C-, E – és A vitamint, továbbá kalciumot is. Nem csupán ételízesítő szerepe miatt érdemes tehát fogyasztani, hanem azért is, mert serkenti a veseműködést is. A vitamin tartalma miatt bőrünk, körmünk és látásunk egészségét segíti elő. De olyan bajokra is gyógyír lehet, mint magas vérnyomás, allergia, láz.

Nos, ez az rövid ízelítő bejegyzés remélem felkeltette az érdeklődéseteket a petrezselyem iránt. Hamarosan ilyen és extrémebb koktélok is várhatóak, szóval kattintsatok bőszen az oldalra, mert eszméletlenül finom, nyárhatású ízbombák lesznek olvashatóak! :)

Share & Print

No Comments

Leave a Reply