tom4

Tom Collins

100%

Servings

1

Prep

5 min

Vote

Like 12

Ingredients

  • 4 cl Dry Gin
  • 4 cl Frissen csavart citrom lé
  • 2 cl Cukorszirup 1:1
  • Felöntéshez Szóda

A sokak számára ismert Tom Collins nevű koktélt fogom most elkészíteni. Egyik személyes kedvencemnek számít minimalista kinézete és natúrsága miatt. Az egyszerű ízvilágú és frissítő jellegű Tom, az 1800-as évektől köztudatban tudott maradni. Nemhiába, hiszen volt benne pár cl marketing is.

tom6

Sokan nem tudják mi is a valódi története a névnek. Egy, az 1870-es években létre jött bugyuta viccnek köszönheti a nedű közismertségét. Az 1874-es Nagy Tom Collins Hoax-nak nevezik ezt.

Valahogy így hangozhatott a “vicc” két személy között:

 – Ismered Tom Collinst?

- Nem. Sosem hallottam még felőle. – jött a válasz.

- Pedig, lehet jobb lenne ha megismernéd és olyan gyorsan amennyire tudod. Durva szavakkal illetett Téged és mindenkit arról próbál meggyőzni, hogy nincs az amit ne tudnál ellopni!

A viccalany feszültté vált, meredt szemmel hallgatta a koholt vádakat, majd elindult felkeresni Tom Collinst – a nem létező gazembert.

A vicc egész New Yorkban és Philadelpihában népszerűvé vált. Mindannyian zabosan keresték Tomot, még újság cikkek és zeneszámok is születtek róla.

Egy bárpultos ravaszul megfogta azonban az ügyet és az egyik koktélját Tom Collinsnak nevezte el. Rengetegen érkeztek, hogy beszéljenek a gazfickóval, ám meglepetésükre egy long drinket kaptak, amely elfeledtette indulatosságukat.

A recept elkészítése:

Egy nagyon könnyen készíthető italról van szó, alapanyagok miatt sem kell felvásárolni a fél üzletet, így bátran ajánlom összejövetelekhez.

tom1

Egy magas falú pohárba töltsük ki a citromlevet, a cukorszirupot, illetve a Dry Gin-t. Egy kanál segítségével alaposan keverjük össze őket, míg egyneművé nem válnak.

tom2

Töltsük fel jéggel a poharat, keverjünk rajta ismét párat, majd öntsük fel szódával.

tom3

Díszítésként koktélcseresznyét és citromkarikát tehetünk rá.

tom5

Remélem tetszett a történet és a koktél! Egészségetekre! :)

Share & Print

100 0 100 12

No Comments

Leave a Reply