aperol5

Rép-Aperol

100%

Servings

1

Prep

10 min

Vote

Like 15

Ingredients

  • 6 cl Dry Gin
  • 3 cl Aperol
  • 3 cl Citromlé
  • 1 cl Cukorszirup / Méz
  • 4 cl Répalé

Aperol répával? Hatalmas IGEN!

Egy forradalmi koktéllal érkeztem, hiszen úgy gondolom ideje továbblépni az Aperol Spritz hatalmas árnyékából. Persze, ezzel nem azt mondom, hogy nem finom a Spritz, csupán az Aperol más felhasználási területen is megállja a helyét, hamarosan olvashatjátok is hogyan. Szóval ha már túl sok prosecco, szóda, Aperol kombinációt ittál már, akkor próbáld ki ezt is. Garantáltan ízleni fog!

A koktél elkészítése klasszikusan egyszerű, szimplán shakelni kell majd, így ne aggódjatok, most semmilyen főzés, tinktúrázás nem jön szóba. :)aperol7

A recept a következő:

Két lehetőség van a répa tekintetében. Az egyik, hogy boltban beszerzed. Míg a másik az, hogy megveszed a répát, meghámozod, felvágod és gyümölcsprésbe teszed. Esetleg blenderel összedolgozod és a levét kinyomod a sűrejéből. Lényegében nem túl sokra, csupán adagonként 4 cl-re lesz szükségünk, így nem kell több kg belőle.

aperol4

Ha készen áll a friss répalevünk, akkor tegyük bele a keverőpohárba jéggel együttesen. Öntsük hozzá a frissen csavart citromlevünket és az aperolunkat. A Dry Gin-ből elegendő lesz 3 cl, azonban ha szeretitek, hogy íze intenzívebben kijön, akkor nyugodtan emelhetjük azt 5 cl-re is. Ennél a koktélnál a cukor szirup / méz használata kifejezetten ajánlott, hiszen eléggé fanyar ízvilágot képviselnek önmagukban is az összetevők.

aperol3

Ez esetben még én is kiegészítettem mézzel, hiszen hiába szeretem a fanyar, savanyú ízeket, ennél túl soknak, kiegyensúlyozatlannak éreztem. Azonban, ha szeretnétek még érdekesebbé tenni a koktélt, akkor ajánlom valamilyen keserű használatát is, pl: narancs vagy mandula. Egy öntésnyitől már komplexebb lesz az ital.

aperol6

Ha mindent beletettek, akkor jöhet a shakelés. Egy alapos, határozott shakelés után pedig szűrő segítségével öntsük át egy borospohárba a folyadékot. Díszíteni lehet répavirággal vagy narancsszelettel.

aperol5

Személyes kedvencemmé vált ez az ital, így bátran ajánlom mindenkinek, hogy legalább egy esélyt adjatok neki!

Nem fogjátok megbánni!

(Extra képek az INSTAGRAMON)

Egészségetekre! :)

Share & Print

100 0 100 15

No Comments

Leave a Reply