mexican5

Mexikói Ász

100%

Servings

1

Prep

5 min

Vote

Like 17

Ingredients

  • 6 cl Tequila
  • 1 db Friss lime leve
  • 8-10 db Mentalevél
  • 1 cl Cukorszirup 1:1
  • 6 cl Almalé (rostos)
  • Felöntéshez Feketeribizli lé (buborékos)
  • Alma díszítés

Ha eszünkbe jut a Mojito, akkor tudjuk is, hogy rummal készítjük a koktélt. Nem hiába, hiszen a Mojito kubai felfedezésű, így a rum hazájában hogyan máshogyan készítenék azt el. Ellenben Mexikóval, ahol saját alapanyagból dolgoznak, azaz tequila alapú Mojitot (is) ihatunk. Ezt nevezzük mexikói Mojitonak! YAY!

Ezt a receptet fogjuk ma egy kicsit felturbózni és nem mindennapivá varázsolni. Az alaprecept így szól: keverd össze a tequilát, szódával, cukorsziruppal és mentával, illetve lime lével. Nem hangzik túl egyedinek, szóval tegyünk ellene! ;)

 A recept elkészítése:

Fogj egy egész lime-ot, majd negyedeld fel azt. Egy fél lime-ra lesz szükségünk, mosd meg, majd dobd bele a shakeredbe! Ajánlatos frissen leszedni a mentaleveleket, hiszen így markánsabb aromája, íze lesz. Mosd meg őket is, kicsit nyomogasd meg kézzel őket, majd ezt is tegyük a shakerbe!

mexican

Ha beletettük a két alapanyagot, akkor elő a muddlerral, dolgozzuk át őket alaposan. Az ízeknek össze kell dolgozódniuk, ettől lesz a koktél annyira sima, üdítő jellegű.

mexican2

Öntsük hozzá a 6 cl tequilát, amelyből ajánlott jó minőségű, agave alapút használni! Tegyük hozzá a cukorszirupot (1:1 arányút), illetve a rostos almalevet és persze jeget.

mexican3

SHAKE! SHAKE! Alaposan, azaz kb. 10 másodpercig rázzuk. Fontos, hiszen cukorszirup is van benne, rostos almalé is, így biztosra kell mennünk eldolgozottság terén. :)

Ha készen van, akkor töltsük ki egy előre behűtött Collins vagy inkább egy dekoratívabb magas falú pohárba. Öntsük fel a buborékos feketeribizli lével. Ha nincsen, akkor szódával egészítsük ki a gyümölcslevet. A koktél tetejét törtjéggel és almaszeletekkel dekoráljuk.

mexican4

Készen is lenne az ital, remélem elnyerte a tetszéseteket!

Egészségetekre! :)

Share & Print

100 0 100 17

No Comments

Leave a Reply