Cachaça zöld tea

Cachaça zöld tea

100%

Servings

1

Prep

5 min

Vote

Like 12

Ingredients

  • Kb. ~ 2 filternyi Zöld tea (szálas)
  • 4 cl Cachaca
  • 2 db Lime
  • 8 levél Menta

Ice Cachaça zöld tea

Ha nincs alapanyagod, de túl meleg van ahhoz, hogy ne igyál egy koktélt…

Nagyon gyakran hallom azt, hogy “csinálnék, innék egyet, megkóstolnám, DE…” A legtöbb esetben hiányzik valamilyen hozzávaló a receptekhez, így lehetetlen megcsinálni az adott koktélt. Úgy gondoltam, hogy pontosan ezért készítek egy nagyon egyszerű koktélt, amely szinte már – már limonádé. Plusz, ilyen kellemes tavaszias – nyárias időben tényleg kapóra jön pár pohárnyi savanyú ital elfogyasztása.

Cachaça zöld tea

A recept elkészítése:

Nagyjából hasonlítani fog egy Mojito & Ice Tea elkészítéséhez. Tehát szükségünk lesz egy adag fodormentára, pár darab lime-ra és Cachacara (vagy fehér rumra). Az egyetlen különbség a Mojito és e között, a zöld tea lesz, amit frissen fogunk lefőzni.

Kezdhetünk is azzal, hogy lefőzünk egy nagy adag szálas, teafüvet, azaz kb. 3 dl teára lesz szükségünk a limonádé elkészítéséhez. Tegyünk félre, hagyjuk hűlni pár percet. A koktélt a vendégpohárban készítjük el, azaz egy maréknyi mentát mossunk meg alaposan és dobjunk bele a pohárba. Facsarjunk ki két egész lime levet, majd mudlerrel dolgozzuk őket össze. Ekkor tehetünk bele mézet, ha kevésbé szeretjük, hogy a savanyú ízek dominálnak.

Cachaça zöld tea

Pakoljuk tele a poharat jéggel, majd öntsük hozzá a leszűrt zöld teát és a cachaca-t. (Természetesen ez fehér rummal helyettesíthető.) A biztonság kedvéért bárkanállal keverjünk rajta egy nagyot. :) A jég tetejére tehetünk fagyott eper darabokat, s díszítésül egy egész lime karikát és menta leveleket.

Cachaça zöld tea

Összegezve valóban nagyon kevés alkotóelemből áll az ital, azonban egy nagyon ízes limonádé lesz belőle. Ha kíváncsi vagy a zöld tea élettani hatásaira akkor azt itt, a blog bejegyezésemben megtekintheted.

Egészségetekre!

(Instagramon még több kép elérhető!)

Share & Print

100 0 100 12

No Comments

Leave a Reply