secret5

A Titkos Kert

100%

Servings

1

Prep

5 min

Vote

Ingredients

  • 4 cl Gin
  • 6-7 szár Petrezselyem
  • 3 cl Citromlé
  • 1 tesákanálnyi Levendula méz
  • 2 cl Levendula szirup
  • Felöntéshez Gyömbérsör

A Titkos Kert | Gondolom nem vagyok egyedül azzal, hogy már most visszahoznám a nyarat. Nos, ha azt nem is tudom, de egy itallal még visszaemlékezhetünk milyen is volt a forróság és a felhőtlen idő. Lássuk hát mit tud a Titkos Kert Herbalista módra.

Igen, Herbalista módra, hiszen ez egy közismert koktél saját változata lesz. Érdekessége azonban, hogy sokan sokféleképpen készítik el, így nincsen egységes receptje. Emlékeztek még arra, hogy nemrégiben a petrezselyemről írtam egy rövid ‘bemutatót’? Ha még nem olvastad, akkor ide kattintva megteheted! :) Az egyik alapvető összetevője tehát a petrezselyem lesz! Lássunk is hozzá!

A recept elkészítése:

Levendulaszirup

Szükségünk lesz gyömbérsörre és levendula finomságokra, úgy mint méz és szirup. A szirup receptjét megtalálhatjátok egy korábbi receptemben, a mézes levendulában. Citromra, petrezselyemre és persze az alkoholra, ginre is szükségünk lesz.

Alapanyagok

Ha szeretitek a levendula erőteljes aromáját, akkor javaslom, hogy nyugodtan duplikáljátok meg a kiírt mennyiségeket belőlük. Egy keverőpohárba mérjük ki a nekünk megfelelő szirup és méz adagokat, és öntsük hozzá a gint és a frissen csavart citromlevét.

Méz

Vegyünk hét – nyolc szár petrezselymet, azonban ennek csak a felét tegyük bele az italba, hiszen a másik fele díszítésként fog szolgálni. Egy muddler segítségével alaposan dolgozzuk össze a pohárban lévő folyadékokat a levelekkel. Már ekkor érezhetővé válik, hogy mennyire fantasztikus ízvilága lesz a koktélnak.

Petrezselyem

Ha készen vagyunk vele akkor adjunk hozzá jeget és shakeljük alaposan össze, kb 10 másodpercig. Ez azért fontos, hiszen a szirup és a méz is sűrűbb állaggal rendelkezik. Mindenképp el kell keverednie a ginnel! Következő lépésben egy szűrőn keresztül öntsük át a vendégpohárba az italt.

Titkos Kert

Ekkor jöhet a gyömbérsör, amely az eddigi ízeket egy újabb dimenzióba emeli. Felpezsdül az ital és egy csípős aromájú, erősen levendulás, ám petrezselymes nedűt kapunk. Díszítésként citromkarikát és a megmaradt petrezselymet tehetjük rá.

Nos, ízében és kinézetében abszolút nyár hangulatú. Sőt mire elfogyasztottam még a nap is kisütött! Remélem tetszett a koktél és hogy ki is próbáljátok egy sötétebb őszi napon!

Egészségetekre a titkos kerthez! :)

Share & Print

100 0 100 9

No Comments

Leave a Reply