levendula4

Mézes levendula

100%

Servings

1

Prep

5 min

Vote

Like 11

Ingredients

  • 4 cl Gin
  • 2 cl Citromlé
  • 2 cl Levendulaszirup

Eljött a levendula ideje, használjuk hát fel valamilyen alkoholos finomságra!

Ez a recept leginkább azoknak fog ízleni, akik szeretik a gint. Egy letisztult italról beszélünk, amelyben tökéletes harmónia uralkodik.

levendula

A koktél elkészítése előtt szükségünk lesz egy mézes – levendula szirupra. Hasonló lesz az oldalon fellelhető mézsziruphoz, azonban egy kisebb különbséggel kell elkészíteni. Gyűjtsük be a levendula virágát, amelyből elég lesz 1-2 teáskanál és pár napig szárítsuk ki azokat. A kiszárított levendulát tegyük fél dl forró vízbe, majd adjuk hozzá az egy dl mézet. Kavargassuk, amíg egyneművé, krémessé nem válik. Egy félóra hűlést és ‘ázást’ hagyjunk a szirupnak, majd pedig szűrő segítségével távolítsuk el belőle a levendula darabjait.

levendula2

A koktél:

Tedd a keverőpohárba a gin-t, a házi készítésű mézes levendulás szirupodat és a frissen csavart citromlevet. Mivel szirupot tartalmaz a biztos elkeveredés érdekében shakeld 10 másodpercig a koktélt. Egy előre hűtött martinis pohárba szervírozzuk, majd díszítésként egy levendulaszárat tehetünk rá.

levendula3

Egészségetekre! :)

levendula6

Share & Print

100 0 100 11

No Comments

Leave a Reply