tigermilk1

Tiger Milk

100%

Servings

1

Prep

5 min

Vote

Like 14

Ingredients

  • 1 egész Ananász
  • 2 db Lime
  • 1 db Chilli
  • Pár szár Koriander
  • 2-3 dl Tej / rizstej
  • 4 cl Tequila

 -Tiger Milk -

A tüzes ananász

A Tiger Milk egy rettentően nyári, erőteljes, ízek sokaságával teli koktél. Az elkészítése annyira egyszerű, hogy vetekszik egy Pina Coladáéval. Még a tél folyamán tettem fel Instant receptként a Facebook oldalra, s ígéretet tettem, hogy hamarosan elkészítem Nektek. Lássunk is hozzá!

A recept elkészítése:

Szerezzünk be egy érett ananászt, majd pucoljuk meg, vágjuk ki a torzsát, daraboljuk fel kockákra. Egy adag elkészítéséhez kb. két vékonyabb karika ananászra lesz szükségünk.

Tiger Milk

Személy szerint a recepteket mindig valamilyen alternatív tejjel készítem el, lehet az szója, rizs, mandula. Ebben az esetben amit ajánlani tudok az a vanília ízesítésű rizstej. Tökéletes harmóniát alkot az extra vanília íz a többi alapanyaggal! Szeleteljük fel a kettő darab lime-ot is, majd facsarjuk rögtön a blenderbe.

Tiger Milk

Az Instant receptemben a muddleres változatot írtam le. A különbség az, hogy ott ananászlevet és nem a gyümölcsöt használtuk. Öntsük fel a blendert az ananászkockákkal, a tejjel. Majd ekkor jöhet a csavar, a tequila, amelyből elegendő 4 cl-t beletenni.

tigermilk4

A chilli és a koriander elengedhetetlen alapanyag az italba, hiszen ettől lesz meg a plusz az italban. Ettől fogjuk azt érezni, hogy kerek a történet. Persze a chilli adagolását rátok bízom, függően attól, hogy mennyire bírjátok. Hasonlóan bánjatok a korianderrel, hiszen nagyon markáns ízeket képvisel és könnyen ihatatlanná válik az italunk.

Tiger Milk

Blendeljük össze alaposan az alapanyagokat, majd öntsük ki egy pohárba. Díszítésként ananászlevelet, chillit használhatunk.

Végezetül pedig itt az eredeti Instant Recept, amelyben cukorszirup is található az ananászlé használata miatt. Személy szerint úgy gondolom, hogy csupán tompítja a chilli, koriander, ananász kombináció erejét, így nem használtam cukrot a receptben.

tigermilk

Egészségetekre! :)

(Instagramon több kép található!)

Share & Print

100 0 100 14

No Comments

Leave a Reply