asz

Ínycsiklandó Ász

100%

Servings

1

Prep

10 min

Vote

Like 11

Ingredients

  • 3 cl Gin
  • 1,5 cl Gránátalma szirup / lé
  • 1,5 cl Tejszín
  • 1,5 cl Citromlé
  • 1 db Tojásfehérje

Most ez az Ász! :)

Több kérdést is kaptam azzal kapcsolatban, hogy milyen jellegű italt tudok elképzelni az asztalokon családi / baráti összejövetelek során. Nos, számtalan lehetőség van arra, hogy ne csak a szokásos bort vagy pezsgőt kínáljuk. Illetve, ha már koktélt készítünk, akkor az alkalomhoz illőt tudjuk szervírozni. A  most következő koktél egy már létező darab, így csupán elkészítem és bemutatom Nektek, hogy is kellene kinéznie. Kezdjünk is hozzá!

A recept elkészítése:

Szerencsére egy nagyon gyorsan összedobható italról van szó, amelybe kifejezetten kevés alapanyag kerül, viszont annál finomabb lesz. Elsősorban vegyünk egy érettebb, puhább gránátalmát, hogy könnyebb legyen pucolni, feldolgozni.

asz1

A gránátalma levére lesz szükségünk, amelyet egy szűrőn átpasszírozva meg is szerezhetünk. Isteni színe és aromája van már önmagában is, képzeljük el mit fog mutatni a koktélban Aphrodité gyümölcse.

A koktél elkészítéséhez London Dry Gin-t ajánlok, azonban ha nincs kéznél ilyen más Gin is megfelel. A keverőpoharunkba tegyünk 3 cl gint, majd öntsünk hozzá 1,5 cl gránátalma levet. A következő alapanyagot ízlés szerint adagolhatjuk, hiszen eldönthetjük mennyire legyen savanykás, üdítő jellegű a koktélunk. Személy szerint 2-2,5 cl citromlevet is el tudok képzelni az italban, de ha kevésbé szeretitek azt, hogy összehúzza a szátokat, akkor maradjunk a 1,5 cl-nél. :)

Végül, de nem utolsó sorban tegyünk hozzá egy tojásfehérjét. (Persze ne úgy, mint én :D ->) Igen! Az oldalon ilyen jellegű koktél még nem szerepelt, hiszen eddig kerültem a felhasználását. Azonban kivételt téve, most bemutatok egy ilyet is, hiszen nagyon sokan vagytok, akik imádják az ilyen jellegűeket is.

asz2

Adjunk hozzá jeget, majd alaposan shakeljük össze a tejszín és a fehérje miatt, azaz kb. 10-12 másodpercig rázzuk erősen. Az ital lényege, hogy egy habos, tejszínes egyediséget kapjunk, amelynek a színe vörösnek kell lennie.

asz4

Ha készen vagyunk egy jéggel behűtött pohárba öntsük át a italunkat, majd díszítsük gránátalmával, cseresznyével. További díszítésként frissen reszelt mogyoróval / fahéjjal szórjuk meg.

asz5

Remélem tetszeni és ízleni fog a koktél Nektek! A koktélt bátran ajánlom ünnepi összejövetelekre és találkozókhoz. Az elkészítése pár percet vesz igénybe, így nagyobb mennyiségben is viszonylag gyorsan összedobhatjuk őket. Másrészt számos alternatíváját is elkészíthetitek, hiszen Bailey’s hozzáadásával még különlegesebb ízhatást érhettek el.

asz6

Egészségetekre! :)

Share & Print

100 0 100 11

No Comments

Leave a Reply