hibiszkusz5

Hibiszkusz koktél – Cubano szendvics

100%

Servings

1

Prep

15 min

Vote

Ingredients

  • 2 cl Fehér rum
  • 4 cl (+2) Ananászlé
  • 4 cl (+2) Hibiszkusz és rózsa virág tea
  • 6-7 db Cseresznye
  • Egy fél Sárgabarack
  • Egy negyed (pár kocka) Mangó

Egy long drink készült el a herbalista műhelyben, amit most meg is osztok veletek. Mellé egy gyönyörű és eszméletlenül finom szendvics is társul, szóval vigyázat kínzó képek következnek! :)

hibiszkusz9

Az ital gyors elkészítésű, így bátran ajánlom azoknak, akik nem szeretnek sok időt vesztegetni koktélok készítésével. Ízét és színét tekintve nagyon csalogató, igazi nyári darabról van szó, hiszen tele van gyümölcs darabkával. Emellett alacsony alkoholtartalmú, és könnyedén elkészíthetjük a virgin változatát is. Lássunk is hozzá!

A koktél elkészítése:

Elsőként a hibiszkusz és rózsa virág teát fogjuk elkészíteni, azaz főzzünk le egy adag teát. A hibiszkusz ízére és színére lesz szükségünk, így alaposan áztassuk ki azt, hiszen ettől lesz a koktél áthatóan vörös a későbbiekben. Hagyjuk pár percig állni, majd szűrés után tegyük félre hűlni.

hibiszkusz

Amíg a teánk ázik és várakozik, addig vegyük elő a gyümölcseinket és készítsük elő azokat. Egy fél sárgabarackra, 6-7 szem cseresznyére és egy negyed mangóra lesz szükségünk. Alaposan mossuk meg, magozzuk ki (+hámozzuk meg a mangót) és kockázzuk fel apró darabokra őket. Az ital legjellegzetesebb ízeit a barack és a cseresznye fogja adni, majd meglátjátok. Ha feldaraboltuk, tegyük a fagyasztóba a gyümölcsöket.

hibiszkusz2

Vegyük elő a leszűrt teát, mérjük ki 4 cl-t és öntsük a jéggel teli keverőpohárba. Mellé öntsünk 4 cl ananászlevet és 2 cl fehér rumot. Alaposan, kb. 10 másodpercig shakeljük az összetevőket, s ha készen vagyunk látni fogjuk, hogy enyhén habosabb állagúvá vált az ananászlétől.

hibiszkusz3

A vendégpoharába öntsük bele a hűtőből elővett fagyos gyümölcsdarabkákat, majd adjunk hozzá jégkockákat és a hibiszkusz teából pár centet, majd kavarjuk fel őket. Most következik a shakelt folyadék, azt is öntsük át leszűrve a vendégpohárba. A tetejére, ha gondoljuk pár cent ananászlevet önthetünk hozzá, hogy még gyümölcsösebb aromája legyen első kóstoláskor. Tegyünk hozzá szívószálat és egy long drink kanalat. Díszítésként egy hibiszkusz virág darabot tehetünk a pohár szélére. Ezzel készen is vagyunk az itallal!

hibiszkusz4

Persze mindenkit a szendvics érdekel, így hát jöjjön a képözön! :)

Az italból egyébként könnyen készíthetünk alkoholmentes, virgin változatot is, hiszen az ízvilág nem túlzottan változik meg a rum elhagyásától. Persze a teljes összképért mindenképpen ajánlom a minőségi rum használatát.

 hibiszkusz6

A kubai szendvics egyik összetevője a savanyú uborka, hiszen ez teszi könnyen fogyaszthatóvá és izgalmassá.

hibiszkusz8

Végezetül egy zárókép a fenséges ital és étel kombinációról. Egészségetekre! :)

hibiszkusz7

Share & Print

100 0 100 7

No Comments

Leave a Reply