sorbet4

Bazsalikomos, barackos sörbet

100%

Servings

1

Prep

15 min

Vote

Ingredients

  • 100 g Cukor
  • 125 ml Víz
  • 8-10 levél Bazsalikom
  • 2 db Barack / nektarin
  • 1 üveg Sör
  • Őrölt, egy csipet Koriander

Mivel az oldalon már nem először olvasható valamilyen édes koktél vagy fagylalt ital, ezért úgy gondoltam emelni kell a szintet ilyen téren is, így egy teljesen új téma következik most. Megmaradunk a gyümölcsöknél, így szükségünk lesz barackra vagy nektarinra. Ízlés szerint válasszuk ki a nekünk megfelelőt. A másik alapanyag a koktélhoz a sör lesz. Az oldalon fellelhető már pár sörös recept (vegyes gyömbér sör), ám nem a legütősebbek közül valóak, így még egy okom volt arra, hogy ez a sörbet megszülessen. Ez valami eszméletlenül finom sör ital lesz, ráadásul a mostani időben sörbet révén hűsítőnek is maximálisan megfelelő.

Lássuk be, hogy ennél a receptnél nem mindegy milyen sört használunk fel. Az is megeshet, hogy a ti ízléseteknek egy könnyebb, kevésbé ízesebb sör fog jobban passzolni az italhoz. Ráadásként keserű vagy aromatinktúra hozzáadásával még extrémebb élményt kreálhatunk, pl. egy házilag készített füst aromával. Lássunk is hozzá!

A sörbet elkészítése:

 Tegyük edénybe a vizet, cukrot és bazsalikomot, majd helyezzük tűz fölé. Kavargassuk kb. 8-10 percig, amíg a cukor teljesen el nem oldódik. Ha készen vagyunk vele, akkor vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni és állni egy órát. A szirup részével meg is volnánk.sorbet2

Vegyük elő a barackokat. Mossuk, hámozzuk meg és szeleteljük fel őket apró darabokra. A legajánlatosabb egy jégkrém készítő gépbe beletenni a gyümölcsöt és a szirupot, majd 10 vagy több percig működtetni azt mire elkészül a sörbet. Ha mindent jól csináltunk, fagylalt állagot kell hogy kapjunk.

sorbet3

A sör ital elkészítése:

Vegyük elő a pilsner poharunkat, hiszen ebben fog a legjobban mutatni majd az ital. Vegyünk három nagy gombócot az elkészített ‘fagylaltunkból’ és tegyük a pohárba. Öntsük fel sörrel, alkossunk meg a lehető legszebb habot rá. Végül jöhet az első aroma benyomás megteremtése. Használhatunk frissen őrölt koriandert, melynek üdítő illata megfelelően passzol az italhoz vagy keserűt, illetve füstaromát. Ha keserűt vagy aromát választunk, akkor mindenképp szórófejes megoldással elég, ha 2-3 alkalommal fújunk rá belőle.

sorbet6

Nos, kész az ital. Sörként fura lehet, hogy szívószálat teszünk bele, de az alsóbb réteghez mindenképp szükségünk lesz rá! Első megkóstolásra is érződik a barack és bazsalikom isteni párosítása, illetve a sör ízének kellemes belemosódása. Ez az ital egyszerre tud részletgazdag és hűsítő lenni. Korianderrel megspékelve pedig egy fantasztikus hab élményt kreálhatunk vendégeinknek.sorbet4

Egészségetekre!

Share & Print

100 0 100 7

No Comments

Leave a Reply