kvfagyi1

Kv – A fagylalt ital

100%

Servings

1

Prep

10 min

Vote

Ingredients

  • 3 kanálnyi Vanília / Kávé fagylalt
  • 3 cl Vodka
  • 2 cl Baileys Original Irish Cream
  • 4 cl Kávélikőr / frissen főzött kv
  • 2 cl / semennyi Cukorszirup

Mivel a legutóbbi Rustik Espresso többeteknek is tetszett, így egy ráadás fagyi különlegességgel készültem mára. Nem mondanám 100% fagylaltnak, hiszen iható, azonban egy kanál is kelleni fog a fogyasztásához. Ez a különlegesség nagyban hasonlít a Mudslide nevű koktélhoz, amely szintén egy keveréknek számít az italok körében.

Elkészítése:

Roppant egyszerű, elvégre egy turmixgépre és pár összetevőre lesz hozzá szükségünk. Tegyük a 3 kanálnyi fagylaltot a turmixba, majd öntsük rá a kimért vodkát, Baileys és a frissen lefőzött kv-t is. Az édesszájúak tegyenek rá cukorszirupot is, főleg a kávé fagylalt esetében, hiszen így elég kesernyés ízvilágot kaphatunk nélküle.

kvfagyi2

A pohár aljába tegyünk egy réteg törtjeget, hogy kevésbé tudjon elolvadni szervírozásnál a fagylalt italunk, azaz így tovább marad szép! Blendelés után öntsük ki a pohárba az összeturmixolt italt. Majd díszítésként egy nagy kanál fagylaltot tegyünk az ital közepébe. Ha vanília fagylaltot használtunk, akkor szórjunk rá kakaót, hogy kontrasztos színvilágot kapjunk.

kvfagyi3

Készen is van, egészségetekre!

Share & Print

100 0 100 6

No Comments

Leave a Reply