Brasil fever

Brasil fever

100%

Servings

1

Prep

5 min

Vote

Like 15

Ingredients

  • 1 db Lime
  • Egy öntésnyi Kék Curacao
  • 4 cl Ballantine's Brasil
  • 3 cl Aperol
  • 1 maráknyi Szeder, áfonya

.Brazil láz.

Déli, gyümölcsös, markáns.

Ha szeretitek a vörös gyümölcsöket, a whiskeyt és az Aperolt, akkor ez a recept abszolút Neked szól. Egy gyors elkészítésű, extrém finomságú koktélt fogunk most elkészíteni!

Saját készítésű receptből dolgoztam, kb. 15 perces gondolkozás után jutott eszembe, hogy mennyire is szeretem a vörös gyümölcsöket és hogy miért nem használom fel őket többször. Nagyon hálásak, hiszen mind színben mind ízben nagyon nagyon könnyű dolgozni velük. A flavonoidoknak hála ízük testes, így relatív kevés mennyiség is képes jól összeolvadni bármely alkohol ízével, aromájával. Színében pedig ismét egyszerű a dolgunk, hiszen mindent befognak.

A recept elkészítése:

Kezdjük azzal, hogy egy maréknyi szederre és áfonyára lesz szükségünk, amit 4 cl Ballentine’s whiskey társoságában összeblendelünk. Nagyon alaposan, sokáig csináljuk, lehetőleg magas fokozaton, hogy minél egyneműbb folyadékot kapjunk.

Ballantine's Brasil fever

A gyümölcsök esetében nem gond ha éppen a hűtőből vettük ki őket. Tegyük is át a vendégpohárba, hiszen innentől ebben fogunk dolgozni. Áttöltés után jöjjön a felső réteg, amelynél szükségünk lesz Aperolra és frissen csavart lime lére.

brasil2

Egy keverőpohárba öntsük ki a 3 cl Aperolt, facsarjunk hozzá egy egész lime levét, majd kavarjuk össze egy bárkanállal őket. A folyadékot jég kíséretében öntsük át a vendégpohárba. Ügyelve arra, hogy a két réteg valamelyest elhatárolódjon egymástól. Alaposan töltsük fel jéggel a hurikán poharunkat, majd végezetül mentával, lime karikával díszíthetjük. A tetejét meglocsolhatjuk egy kis kék Curacao-val, hogy látványosabb legyen. :)

brasilnameEgészségetekre! :)

(Instagram? Még több kép!)

Share & Print

100 0 100 15

No Comments

Leave a Reply