tuzes5

Tüzes ízsokk – a koktél

100%

Servings

1

Prep

30 min

Vote

Like 14

Ingredients

  • 4 cl Tequila - silver
  • 1 cl Méz szirup
  • 1-1,5 cl Citromfű tinktúra
  • Csipetnyi
  • 6-7 levél Zsálya
  • 1 egész Grapefruit
  • 2-3 fújás Chilli fúzió

A most következő koktél egy elég összetett darab lesz, azonban ha szeretnénk végre egy igazán finomat és részletgazdagat inni akkor felejtsük el a limonádé koktélokat és lássunk hozzá ehhez. A koktél színét tekintve gyönyörű narancssárgás – sárgás lesz, hiszen grapefruit lesz az alapgyümölcs amelyet felfogunk használni. Persze, grillezve!

tuzes7

Ahhoz, hogy minden alapanyagod meglegyen hozzá, szükséged lesz citromfű tinktúrára, amelynek a receptjét itt tekinthetitek meg. Az elkészítése nagyon egyszerű, azonban időigényes. Az eredmény viszont felülmúlhatatlan, hiszen egy nagyon erős aromájú és ízű tinktúrát fogunk kapni, amely amellett, hogy egészséges és természetes, még koktélokban is nagyszerűen felhasználható. Itt meg is láthatod, milyen kellemeset alakít pár ml tinktúra! :)

Három lépcsős titulusát nem hiába kapta, hiszen még mielőtt belekezdenénk még egy szirupot is el kell készítenünk. Mondhatnám, hogy ne legyünk restek és készítsük el hozzá a mézszirupot, de időhiányában pótolhatjátok ezt cukorsziruppal is. A szirup elkészítése nagyon egyszerű, hiszen 1:1-es lesz, azaz ugyanannyi mézet kell egy edénybe tenni, mint vizet. Tegyünk 1 dl mézhez 1 vagy egy kicsit több vizet a tűzre, majd kavargassuk amíg el nem keveredtek teljesen. Ha készen van vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.

Opcionális kiegészítő az italhoz egy chilli vodka fúzió lesz, amely elkészítése szintén nem okozhat bonyodalmat, azonban elkészítési idejét tekintve pár napot kell vele is várnunk. Az elkészítéséhez fogjunk egy jól zárható üveget, amelybe öntsünk vodkát és spékeljük meg 2-3 darab chillivel és egy kiskanálnyi borssal. A vodkában már 4-5 nap után kifejti erőteljes hatását a paprika és a bors is. Elkészültekor, aromáját tekintve markáns paprika illatot kell hogy érezzünk rajta, persze ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, kóstoljuk meg. Erős köhögés esetén megfelelő a fúzió állapota. :)

Ha minden alapanyagunk készen áll, akkor kezdhetjük is az alkotást!

A koktél elkészítése:

Tisztítsuk meg egy grapefruitot, majd szeleteljük fel arányos karikákra. Egy grill felett süssük meg oldalanként kb. 5 percig, azaz majd fordítsuk meg, hogy mindkét oldaluk egyformán karamellizált és barnás legyen. ha megfelelőnek ítéljük őket, akkor vegyük le a tűzről és egy karika grillezett grapefruitot vágjunk ketté. A két szeletet tegyük bele a keverőpoharunkba.

tuzes6

Adjuk hozzá a zsályaleveleinket, amelyből elegendő lesz kb. 5-6 db. Szükség lesz egy csipet sóra és a mézszirupra is, így azokat belehelyezve egy muddlerrel alaposan dolgozzuk át az ízeket. Van mit dolgozni rajta, hiszen a zsálya, a méz, a só és persze a grillezett grapefruit ízének kell elegyednie.

tuzes

Öntsük rá a tequilát, illetve a citromfű tinktúránkat, majd jeget hozzáadva alaposan shakeljük össze, egy 10 másodperces rázás képes teljesen összekeveri az ízeket és az állagokat. Duplán szűrve egy tumbler pohárba, friss jégre öntsük át az italunkat.

tuzes4

Egy csupán opcionális, azonban ajánlatos csavar jön most, hiszen ha szeretnénk sokkoló első benyomást teremteni, akkor szükségünk lesz a vodka chilli fúziónkra is. Egy szórófej segítségével 2-3 fújásnyi fúziót tegyünk az elkészült koktél tetejére, majd díszítsük egy szép zsályalevéllel vagy citromhéjjal azt. Ha mindent jól csináltunk, akkor tökéletesen fog párosulni a chilli paprika aromája és íze a tequilás koktélhoz.

tuzes2

Egészségetekre! :)

Share & Print

100 0 100 14

No Comments

Leave a Reply