aherbalista

Tök whiskey latte

100%

Servings

1

Prep

15 min

Vote

Like 12

Ingredients

  • Negyed tábla Fehér csokoládé
  • 1,5 dl Tej
  • 3 kisebb db Sütötök püré
  • 4 cl Whiskey
  • 1 teáskanálnyi Mézeskalács fűszer
  • Tejszín
  • 1 teáskanálnyi Fahéj

Az őszi szezon ízvilágába csöppentünk bele, így vegyük elő a whiskeyt, elvégre ez fog a legjobban passzolni a most (és azután) következő forrókoktélokhoz! A mostani italt már nyár vége óta vártam, hogy elkészíthessem és posztolhassam Nektek, ugyanis eszméletlenül finom, annak ellenére hogy a sokak által kevésbé kedvelt tej – alkohol kombinációt tartalmazza. Wiskey – tök – tej. Starbucks rajongók ráismerhetnek a receptre, csupán koffeinmentesen. Bízzatok bennem, nagyon finom lesz! ;)

pumpkin1

A recept elkészítése:

Első lépésben süssük meg a felszeletelt tököt. Nyilván ez lesz a leghosszabb munka a koktélon, de megéri. Egy edényben készítsük el közben az ital alapját, azaz a fehér csokoládét közepes lángon olvasszuk fel a tejben. (Igen, ez az első recept, amelyben csokoládé is szerepel) Ha elkészült a sütőtök, akkor vegyük le a héját és pürésítsük. Botmixer segítségével tudjuk a legjobban egyneművé varázsolni, azonban ha ez nincs a kéznél, akkor egy villával is hasonló eredményt érhetünk el.

pumpkin2

Ha sikeresen elkészítettük a pürét, akkor öntsük az edénybe és melegítsük át az összetevőket. Tegyük bele az egyik legfinomabb fűszereket, a pumpkin pie spice-t, azaz a mézeskalács fűszerkeveréket (magyarul nem tök fűszernek hívják!)

Öntsük ki egy pohárba az eddig elkészített italt, majd adjuk hozzá a 4 cl Whiskeyt. Szeméy szerint egy kanadait, a Black Velvetet választottam. Egy bárkanál segítségével keverjük el az alkoholt a nedűben.

pumpkin3

A következő lépésben készítsük el az ital tetejére kerülő tejhabot. A maximális látványvilágért, a pohár tetejéig töltsük fel habbal!

pumpkin4

A tejhabra különböző díszítést és ízesítést is tehetünk. Akik szeretnék nagyon édesen inni a koktélt, azoknak javaslom a különböző szirupok vagy öntetek használatát. Lehet szó csokoládéról, karamelláról vagy az én esetemben használt fahéjról / kakaóporról / karobporról.

pumpkin6

Remélem elnyerte tetszéseteket a forróital!

Egészségetekre! :)

Share & Print

100 0 100 12

No Comments

Leave a Reply