gbc3

A GBC

100%

Servings

1

Prep

5 min

Vote

Ingredients

  • 2 cl Gin
  • 1 teáskanál Cukor
  • 3 levél Bazsalikom
  • 3 szelet Uborka
  • Felöntéshez Tonik v. ásványvíz
  • 2 cl Citromlé

A mai nap úgy döntöttem, hogy valamilyen szokatlan íz kombinációt fogok a számotokra bemutatni. Így jött az, hogy elkészítsem a GBC-t, amely angol nevén nem más mint a Gin, Basil, Cucumber triója. Ismét egy gyors elkészítésű koktélról van szó, amelynek két variánsát lehet elkészíteni.

Az ital elkészítése:

A recepthez kelleni fog 3 szelet uborka, illetve 3 levél bazsalikom. Jobb, ha előre előkészíted, felvágod őket, illetve megmosod őket. A receptet a vendég poharában fogjuk elkészíteni, így a teáskanálnyi cukrot és a gin-t öntsük a pohárba, majd alaposan keverjük el, addig amíg a cukor fel nem oldódik.

gbc

Tegyük az uborkaszeleteket és az apróra felvagdalt bazsalikomot az italba,  majd egy muddler segítségével alaposan dolgozzuk össze a növényeket, ízeket. Persze azzal, hogy felaprított bazsalikomot teszünk a koktélba, már garantáljuk, hogy nem csak az aromáját fogjuk érezni benne. Ha készen van, egy fél citrom levét csavarjuk bele.

gbc2

Ennél az italnál törtjéggel dolgozunk. Ha nincsen tört jeged, akkor egy mixergép megoldja a problémát. Töltsd tele törtjéggel a poharat, majd öntsd fel tonikkal azt. Díszítésként uborkaszeletet vagy bazsalikomlevelet használhatunk.

gbc4

Akik szeretnék sokkal jobban érezni az uborka és a bazsalikom ízének egyvelegét, azoknak a tonik helyett ásványvizet ajánlok. Elsőre lehet elég ízetlennek hangzik, hiszen a tonik az egyik legmeghatározóbb a koktélban, azonban a keserű íz nélkül, még egyedibb GBC-t kapunk. :)

Egészségetekre!

Share & Print

100 0 100 4

No Comments

Leave a Reply