Áfonya smoothie

Banános áfonya smoothie

100%

Servings

1

Prep

10 min

Vote

Ingredients

  • 100 g Áfonya
  • Egy fél Banán
  • Kardamom
  • Pár szem Dió
  • 1 dl Tej

Banános áfonya smoothie | Őszi sorozatomban is hagyok helyet az alkoholmentes italoknak, így most egy gyönyörű színű smoothie-t fogok elkészíteni. Bármikor gyorsan összedobható és iható. Sőt, a forró változatát is ajánlom egy kipróbálás erejéig!

Mivel a nyári szezonban több visszajelzés is érkezett arra, hogy készítsek alkoholmentes smoothie-kat is, így ez egy nagyon őszi, eszméletlenül finom ital lesz. S emellett C-vitaminnal, flavonoidokkal és antioxidánsokkal teli gyümölcsről beszélünk a fekete áfonya esetében.

A recept elkészítése:

Vágjunk fel egy fél banánt és készítsük elő a 100 g áfonyánkat mellé. Szükségünk lesz még tejre, dióra és kardamomra.

áfonya és kardamom

Személy szerint én az egész, zöld kardamom használatát javaslom, hiszen így a ‘bezárt’ aroma, biztosan az italba kerül. Törjük meg őket és a fekete magokat szedjük ki belőlük.

Alapanyagok

Szükségünk lesz egy mixerre, amely lehetőleg legyen nagyobb teljesítményű a kemény tartalom darálása miatt. Az összes alapanyagot tegyük bele, blendeljük míg egyneművé válik.

áfonya turmix

Ha készen vagyunk, díszíthetjük tejhabbal és reszelt kardamommal vagy dióval. Személy szerint az őszi sorozatból ez az egyik kedvenc italom, hiszen egyszerűsége mellett egy nagyon szép és ízletes darabról van szó.

Áfonya smoothie

Remélem tetszett a banános áfonya smoothie és hogy többen is kipróbáljátok! :)

Fekete áfonya smoothieEgészségetekre!

Share & Print

100 0 100 5

No Comments

Leave a Reply