chai4

Kókuszos Chai Limonádé

100%

Servings

1

Prep

15 min

Vote

Like 21

Ingredients

  • 3 cl Citromlé
  • 7 cl Víz
  • 1 dl Kókusztej
  • 2 db Chai filter
  • Fél dkg Cukor (barna, nád)

Kókuszos Chai Limonádé? Délutánonként meleg, esténként hűvös van. A 15 fokban belefér még egy hideg, jeges koktél is, azonban az esti 4-5 fok már kevésbé engedi ezt meg. Személy szerint ekkor már forróitalokra vágyok. A most következő limonádét úgy szoktam elkészíteni, hogy forróitalként is megfelel, azonban frissen fogyasztva találunk benne jégkockákat is. Elsőre is nagyon ígéretesnek hangzik, úgyhogy szedjük is szét alapanyagokra!

Chai-Spices | http://www.theyakandyeti.com

http://www.theyakandyeti.com | Chai-Spices

A Chai egy már közismert, széles körben elterjedt fogalom. Eredete az indiai szubkontinensre tehető. A chai szó jelentése “tea”. Lényegében egy forró és intenzív fűszerkeverékről beszélünk, amelyhez vajat, tejet adunk. Szinte mindenhol ihatunk már ilyen teákat, hidegen, melegen, érlelve, friss fűszerekkel stb. A régi világban betöltött feladata az volt, hogy energiát adjon és életben tartson.

Mivel felhasználású széles területről származik, ezért nem beszélhetünk egy általános receptről vagy chai-ról. Így azok készítése, alapanyaga, eszközei nagyban eltérnek egymástól. Vannak azonban közismertebb receptek, ilyen például a masala chai. Tartalmaz Assami teát, gyömbért, ánizst, csillagánizst, fekete borsot, zöld – fekete – fehér kardamom magot, mentát, fahéjat, szegfűszeget, szegfűborsot, édesköményt, sáfrányt, koriandert.

Röviden az élettani hatásai a következők: jótékony hatása van a szívre, szövetregeneráló, hozzájárul a máj kitisztulásához, regenerálásához.

Lássunk is hozzá a recepthez:

Első lépésben egy szirupot fogunk létrehozni. Azaz arrébb tehetjük még a shakerünket, egy edényre lesz szükségünk. Mérjük ki és öntsük bele a kókusztejet és a cukrot, majd közepes hőmérsékleten kezdjük el főzni és kavargatni.

chai6

Amikor párologni kezd a szirup, fogjuk a kettő chai filterünket és tegyük bele az edénybe őket. Hagyjuk a tűzön még kb. 5 percig az edényt. Ha letelt az idő, tegyük arrébb, vegyük ki a filtereket és hagyjuk hűlni (vagy próbáljuk meg így elszürcsölni jéggel! ;) )

chai1

Vegyük elő a shakert, töltsük meg vízzel, citromlével, jéggel, illetve a már kihűlt chai szirupunkkal. Alaposan shakeljük össze az alapanyagokat, hogy egynemű folyadékot kapjunk.

chai2

Egy kisebb pohárba öntsük jégre a koktélt, majd citromkarikával és fahéjjal díszítsük azt.

chai5

Remélem elnyerte tetszéseteket a koktél! Egészségetekre! :)

Share & Print

100 0 100 21

No Comments

Leave a Reply