mango7

Borsos mangó ital

100%

Servings

1

Prep

15 min

Vote

Ingredients

  • Egy egész Mango
  • Egy csipet / őrlésnyi Feketebors
  • Egy egész Frissen csavart lime leve
  • 250 ml Kókuszvíz
  • Egy csipet Kurkuma

Koktélfelfedező túrám során számos ízletes és páratlan koktélt láttam, így most az egyik legjobbat írom le, amely Susan Jane White-tól származik. A koktél egy kuriózum, az összetevői úgy passzolnak egymáshoz, mint jég a koktélhoz. Alkoholmentes ital következik, így talán ez az első mocktail az oldalon.

Szóval a frissítő alapeleme a mangó lesz, amelyről tudni kell, hogy a gyümölcsök királyának és a szerelem szimbólumának is nevezik. Antioxidáns, vas- és C-vitamin tartalma igen magas, így használhatjuk immunrendszerünk felturbózásához is.
A szem körüli ráncok és duzzanatok eltüntetésére is alkalmas, illetve arra, hogy bársonyos legyen a bőrünk, ugyanis E – vitaminban gazdag. Nagyban hozzájárul a test természetes kollagén előállításához, így ez ténylegesen egy ránctalanító smoothie. :)

mango3

Vágjunk is bele! ;)

A koktél elkészítése:

Fogj egy érett, egész mangót és hámozd meg a héjától. Apró darabokra kell majd felvágni ezután. Egy tárolóba tedd bele, majd a mélyhűtőbe, hogy a kockamangó teljesen összefagyjon. Egy – két óra elteltével már fel is használhatóak az italhoz.

mango

A felaprított darabokat tedd bele egy blenderbe, majd adj hozzá 250ml kókuszvizet. Egy egész lime-ra szükségünk lesz, így vágd félbe, majd facsard bele a blenderbe. Természetesen ügyeljünk arra, hogy mag ne kerüljön bele.
Egy csipet kurkumára is szükségünk lesz, azonban óvatosan bánjunk vele, mert erőteljesen érzékelhető lesz a frissítőben.

mango2

Blendeljük össze, s ha készen vagyunk öntsük át egy előre hűtött pohárba a mocktailt. A tetejét frissen őrölt fekete borssal díszítsük.

mango6

Készen is vagyunk ezzel az igazán gyorsan elkészíthető borsos, kurkumás, mangós itallal. Személy szerint el tudnék benne képzelni fehér rumot, vagy pár cl vodkát is.

mango5

Remélem tetszett ez az ital, fogyasszátok egészséggel! :)

borsos mangó

borsos mangó

Share & Print

100 0 100 7

No Comments

Leave a Reply