hal1

Halburger

100%

Servings

2

Prep

30 min

Cook

45 min

Vote

Like 17

Ingredients

  • 2 dl Tej
  • 2 dl Víz
  • 4 cl Kókuszolaj
  • 1 teáskanálnyi
  • 1 teáskanálnyi Cukor
  • 1/3 Élesztő
  • Egész doboz Tonhal
  • Egész doboz Makréla
  • Saláta
  • 2 öntésnyi Szójaszósz
  • 1 egész Krumpli
  • 35 dkg Liszt

Az első recept újítás amint láthatjátok az, hogy mostantól kezdve ételek, burgerek, édességek is önálló recept boxokat kapnak. Többet nem fognak koktélok árnyékában bujkálni ezek az isteni harapnivalók! Mivel nagyon sokan kíváncsiak voltatok ezek receptjeire is, így innentől kezdve az italok között ezeket is fellelhetitek.

burger1

Első receptünk a halburger lesz, amelyhez nem túl sok alapanyagra lesz szükségünk, főleg abban az esetben ha a burger tésztát boltban vásároljuk. Most viszont próbálkozzunk meg egy saját készítésűvel! :)

hal2

Fogjuk az alapanyagokat, a tejet, vizet, cukrot, sót, kókuszolajat és egy nagy tálba keverjük össze, majd adjuk hozzá az élesztőt is. A következő lépésben tegyük fél órára melegebb helyre, azaz kelesszük meg a tésztát. Fél óra elteltével szedjük szét a tésztánkat kettő burger formába, majd tegyük be a sütőbe 360 fokra. Süssük kb. 45 percen keresztül, majd a sütés vége előtt 10 perccel vegyük ki és kenjük be tojássárgájával vagy vízzel. Ekkor tehetjük rá a szezámmagot, lenmagot, vagy bármi mást amit szeretnénk.

hal3

A sütés végeztével jöhet a halpogácsa, amelyhez szükségünk lesz egy krumplira is. Főzzük meg, majd nyomjuk szét és keverjük hozzá a tonhalat és a makrélát is. Formázzunk belőle pogácsákat, majd olajon süssük ki őket.

hal4

Készen is van az alapanyagunk, jöhet az összeillesztés! Tegyünk a burgerbe sok salátát, paradicsomos alapot, csípőset, szójaszószt és készen is van a házi halburgerünk!

Egészségetekre! :)

Categories

Share & Print

100 0 100 17

No Comments

Leave a Reply