smoothie7

Zöld smoothie – kesu ital

100%

Servings

1

Prep

20 min

Vote

Ingredients

  • 100-120 g Kesudió
  • 10-12 szem Datolya
  • Csipetnyi
  • 20-30 g Spenót

Hihetetlen, de az oldalon még egy alkoholmentes ital sem készült el. Ez most változóban, ugyanis ezzel a recepttel elkezdődik a mentes receptek sora. A most következő ital bármikor elkészíthető, azonban reggel a legajánlatosabb, hiszen frissítő hatással bír és vitaminban gazdag. Tartalmaz vasat, K vitamint, magnéziumot stb.

A zöld smoothie lényegében magvakból és  zöld növényekből álló pürét jelent jelen esetben, amelyhez olyan hozzávalókra lesz szükségünk mint, pl. kesudió, spenót, datolya.

Az ital elkészítése:

Első lépésben a kesudiótejet kell elkészítenünk, ez a rész fog a legtovább eltartani. Áztassuk be a kesudiót vízbe, minimum 4 órán át, de javallott egy estére a vízben hagyni őket. Ha készen van, akkor tegyük a turmixgépbe őket, hozzáadva a magozott datolyát és a kb. 4 dl vizet.

smoothie3

Egy csipet sót turmixolás előtt beletehetünk, ettől egy kicsit élettel telibb lesz a smoothie. Ha valamilyen ízesítést szeretnénk, akkor tehetünk bele pár szem vanília babot.

smoothie

A zöld juice elkészítése többféleképpen is lehetséges. Gyümölcspréssel a legcélszerűbb és a legegyszerűbb, azonban ha nincs kéznél egy, akkor vízzel keverve mixergépben is megoldható. A gyümölcspréssel kb. 1-1,2 dl juicet kell, hogy kapjunk.

smoothie2

Turmixoljuk össze, s már ekkor láthatjuk, hogy a kesudiótej és a datolya által mennyire krémessé vált a turmixunk. Tegyük bele a zöld juicet, azaz a spenótot és a fodros kelt is. Ismét dolgozzuk át a blenderrel, míg teljesen egyneművé, ihatóvá nem válik a tartalma.

smoothie4

Ebből a receptből elég nagy mennyiségű italt eltudunk készíteni, így ha nem fogyna el egyszerre akkor pár napig hűtőben minden gond nélkül eltárolható. A tetejére reszelhetünk mogyorót, kesudiót.

smoothie6

Egészségetekre! :)

Share & Print

100 0 100 9

No Comments

Leave a Reply