daiquiri4

Banán daiquiri

100%

Servings

1

Prep

1 hr

Vote

Ingredients

  • 2 db Banán
  • 3 dl Fehér rum
  • 1,5 cl Frissen csavart lime leve
  • 1 cl Cukorszirup (1:1)

Mit kell tudni az italról? A Daiquiri feltalálója valószínűleg Jennings Cox volt. Aki bányamérnök volt és Kubában vendégeskedett a spanyol – amerikai háború ideje alatt. 1902 környékén, a New York-i klubokban és bárokban már rendelhető volt az ital. Kinézete megváltozott az idők alatt, hiszen magas, Collins pohárban szolgálták fel, míg napjainkban koktélos pohárból szürcsölhetjük a nedűt.

daiquiri1

A Daiquiri híres arról, hogy sokféle ízvariációját elkészíthetjük, hiszen keverhetjük gyümölcsökkel vagy csinálhatunk belőle frozen, azaz kásajellegű italt is.
A most következő koktél elkészítése egy hangyányit másabb lesz, mint az eddigi gyümölcs daiquiriké, ugyanis mondhatni fúzió jelleggel lesz elkészítve.

A banánrum elkészítése:

Vegyünk kettő érett banánt, hámozzuk meg, majd szeleteljük fel őket karikákra. Tegyük bele egy befőttesüvegbe őket, majd öntsünk hozzá kb. 3 dl fehér rumot. Ha készen van, zárjuk le a tetejét és rázzuk fel alaposan az üveg tartalmát.  Ahhoz, hogy az ízek jól összeérjenek, hagyjuk állni 1-2 napig a banánrumunkat.

daiquiri3

Ha eltelt pár nap akkor jöhet a leszűrés. Egy tiszta textilen keresztül szűrjük át az italt, illetve a banándarabokat óvatosan nyomkodjuk meg a textillel, hogy még több érett banáníz jusson a rumba.

daiquiri2

A koktél elkészítése:

Tedd a shakerbe az alapanyagokat, azaz a frissen csavart lime levet, a cukorszirupot és a házilag elkészített banán rumodat. Adj hozzá jeget, majd shakeld össze alaposan kb. 10 mp-ig. Fontos, hogy sokáig, alaposan shakeljünk, hiszen így lesz egységes az íze az italnak.

daiquiri5

Duplán szűrve töltsük ki egy előre hűtött pohárba, majd díszítsük lime karikával a koktélt. Az én banán daiquirim kérésre banánosabb lett, így a kép jelen esetben csak illusztráció! :)

Egészségetekre! ;)

Share & Print

100 0 100 9

No Comments

Leave a Reply