gimlet

Gimlet varáció bazsalikom sziruppal

100%

Servings

1

Prep

30 min

Vote

Ingredients

  • 1,5 cl Házi bazsalikom szirup
  • 4 cl Gin
  • 2 cl Friss lime lé
  • 4-5 db Mentalevél

A közismert Gimlet a gyorsan elkészíthető italok közé tartozik, s mindemellett igen finom is. Általános receptje 5 cl gin mellett 2 cl lime lével egészül ki, illetve shake mentesen készítjük. Az ital számomra is a kedvencek között van egyszerűsége és ízvilága miatt, így úgy gondoltam, ideje felpörgetni egy kicsit a klasszikus italt.

A recept neve a bazsalikomos Gimlet lett. Elsőre igen érdekesnek hangozhat, azonban az eredeti recept nem bazsalikomlevéllel, hanem bazsalikom sziruppal fog kiegészülni. Lényegében egy kétlépcsős koktélról beszélünk itt is, így első körben lássuk mit is kell a bazsalikomleveleinkkel csinálni.9459basil-bsp

Bazsalikom szirup:

  • 2 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • 2 dkg friss bazsalikom levél

A vizet a cukorral együtt tegyük tűzre egy lábasba. Kevergessük, majd forrást követően tegyük bele a bazsalikom leveleket. Keverjük el a leveleket, amíg mindet el nem lepi a folyadék, majd zárjuk el a gázt. Hagyjuk, hogy kihűljön (kb. 30-40 perc) és szűrjük át a szirupunkat, vegyük ki belőle a bazsalikomleveleket. A szirup színe enyhén zöldes lesz. Címkézzük fel és tároljuk a hűtőben.

Gimlet bazsalikommal és mentával

Tegyük a shakerbe a bazsalikomszirupot és a mentaleveleket, majd egy muddlerrel többször nyomjuk össze őket. Töltsük fel jéggel és adjuk hozzá a gint. Alaposan shakeljük össze az alapanyagokat, hiszen szirupnak is biztosan oldódnia kell.  Szűrjük át egy hűtött koktélos pohárba, majd díszítsük mentalevéllel. Az ital készen is van, egészségetekre!

Egyébként a bazsalikom szirupot teák és gyümölcsök ízesítésére is felhasználhatjuk. Bazsalikomos italok még várhatóak a következő cikkekben, így elengedhetetlen, hogy legyen egy kisebb flaska bazsalikom szirupunk a hűtőben! :)

Share & Print

100 0 100 1

No Comments

Leave a Reply