shandy8

Mango Shandy

100%

Servings

1

Prep

10 min

Vote

Like 10

Ingredients

  • 1 egész Mangó
  • 3 - 4 db Lime
  • Egy üveg Fűszeres sör

Ismét egy sörkombinációt készítettem el, a végeredmény pedig egy isteni finom, gyors elkészítésű, frissítő ízbomba lett. Ha szereted a gyümölcspürés szomjoltókat és a sört sem veted el, akkor ez a Te recepted lesz! :)

A sörkombinációk mindig is érdekeltek, hiszen számtalan dologgal lehet kiegészíteni az amúgy magában is különleges ízvilágú söröket. Emlékeztek a bazsalikomos – barackos sörbetemre? Valamilyen hasonló, de kevésbé macerás, időigényes receptet szerettem volna elkészíteni, így született meg a fűszeres ízű, mangós koktél.

shandy5

Esetemben az ital egy Kolor Beer nevezetű limitált kiadású sörből készül. Szűretlen, belga típusú búzasör. Ha Ti is szeretnétek beszerezni, akkor itt tehetitek meg!

shandy

Pontosítsunk, hiszen nem koktélról beszélünk, hanem egy Shandy-ről. Fogjuk a sört, felöntjük szódával, gyümölcslével, adhatunk hozzá édesítőt és készen is van a Shandy. Roppant egyszerű és ízletes kombinációk ezek, mindenképpen érdemes kipróbálnotok! Lássunk is hozzá!

shandy2

A koktél elkészítése:

Fogj egy mangót, hámozd meg és darabold fel kisebb kockákra. Tedd be a fagyasztóba és minimum egy fél órát hagyd ott állni. Nem kell, hogy keményre fagyjanak, csupán egy kicsit hűtsük le őket, így lesz a sörélmény még meghatározóbb.
Kevésbé ajánlom, hogy fagyasztott mangót vegyetek, azonban ha így alakult, akkor viszont időben vegyétek ki a fagyasztóból, hogy ne jégkása készüljön a gyümölcsből! :)shandy3

Tegyük bele a mangót egy blenderbe és töltsük hozzá a frissen csavart lime levét is. Három vagy négy lime levére lesz szükségünk. Addig dolgozzuk el a géppel őket, amíg krémes, gyümölcspürés állagot nem kapunk.

shandy4

Egy jéggel teli söröspohárba szervírozzuk ki a pürénket, majd öntsük rá a fűszeres sörünket. Ennél a pontnál óvatosan töltsétek ki a sört, ugyanis jégre sört önteni macerásabb, mint hinnétek. A titka az, hogy lassan öntsétek a pohárba, megdöntve azt és ha kell álljatok meg, kicsit keverjétek el a túláradó habréteget.

shandy7

A Shandy tetejére, a habrétegre egy kis adag őrölt fekete borsot is szórhatunk díszítésként!

Remélem tetszett a mango recept, illetve, hogy elkészítitek, ugyanis ezt bűn lenne kihagyni!

Egészségetekre! :)

shandy6

Share & Print

100 0 100 10

No Comments

Leave a Reply