grill3

A gyümölcsös grill koktél

100%

Servings

1

Prep

15 min

Vote

Like 11

Ingredients

  • 1-2 db Őszibarack
  • 1-2 darab Lime
  • Egy maréknyi Cseresznye
  • 1 cl Cukorszirup
  • 2 szár Kakukkfű
  • 6 cl Érlelt rum / Cachaca

Kijelenthetjük, hogy végre eljött idén is a gyümölcsös időszak, hiszen már egyre több finomság érik meg. A most következő koktél egy igen különleges darab lesz, persze nem csak abból a szempontból hogy gyümölcsöt tartalmaz. Egy nyári sütögetés alkalmával a húsok mellett egy jó italt is elkészíthetünk a tűzön. Igen, elsőre furán hangozhat, de bízzatok bennem, ez egy fenomenális recept lesz. A kipróbálását szinte kötelezővé tenném! :)

A recepthez szükséged lesz cseresznyére / meggyre (ízlés szerint), lime-ra vagy citromra, illetve egy őszibarackra is. A gyümölcsök grillezés nélküli kombinációja is isteni, azonban egy pár perces ténykedés után megízlelhetjük az ital részletgazdag, füstös, gyümölcsös, keserédes ízét. Ha elkészítitek, akkor ne feltétlenül az ital miatt csináljátok, hiszen a gyümölcsök sütögetése önmagában is kellemes élmény. Az ital hozzáadása, csak hab a tortára.

grill

Az ital elkészítése:

 Vágd félbe az őszibarackot majd tűzd rá a nyársra. A limeot karikázva, illetve a cseresznyét magozva tűzd rá. A grillezéshez szükség lesz egy kevés olajra is. Elkészítheted kisebb darabokban is a gyümölcsöket, így nem feltétlenül fontos nyársra tűzni őket. Az előkészítés után tedd tűzre őket, majd várj pár percet, amíg el nem kezd enyhén bugyogni az őszibarack, illetve látszódni rajtuk grillezés. A cseresznye gyorsabban, kb. 5 perc alatt készül el, míg az őszibarack és a lime tovább, kb. 10 percig is sülhet. Már ekkor érezhetjük a gyümölcs sülő cukortartalmát, hiszen ekkor karamellizálódnak. Ha készen van, vedd le a tűzről és tedd őket egy tányérra majd hagyd hűlni pár percig őket.

grill2

A lényege, hogy csak kicsit süssük át a gyümölcsöket. Így amint kihűlt, negyedeld fel az őszibarackot, s láthatod, hogy nem teljesen aszalódott meg belülről, azaz a levét feltudjuk használni az italban.

grill3

Hozzá is kezdhetünk a koktélhoz! Végy mindenből két szeletet, azaz kettő szelet grillezett lime-ot, meggyet és nektarint. Tegyük őket a vendégpoharába egy szár kakukkfűvel illetve a cukorsziruppal karöltve. Egy muddler segítségével alaposan dolgozzuk át őket, amíg a gyümölcsök szét nem bomlanak. Fontos, hogy a lime karikát vegyük ki az italból, hiszen így már az nem mutat szépet, illetve nem ehető a héja. Összenyomva láthatjuk, mennyire lédúsak a gyümölcsök még grillezve is. Töltsük fel a poharat törtjéggel, majd öntsük fel a 3 cl rummal. Ha megvan, egy kanállal alaposan keverjük át az italt, hogy az ízek összekeveredjenek. Díszítésként tehetünk a pohárra lime karikát vagy még egy szár kakukkfüvet.

grill4

 Az italon erősen érződik és látszódik a grillezett barack. Emellett felüdülés megízlelni benne a lime és a cseresznye ízvilágát, nem is beszélve a kakukkfű markáns aromájáról. Ha szeretnétek sokkal gyümölcsösebbé varázsolni akkor javasolni tudom, hogy öntsetek hozzá 4 cl ananász vagy narancslevet. Egy komplex italról beszélünk, lassan igyátok!  :)

grill5

Egészségetekre!

Share & Print

100 0 100 11

No Comments

Leave a Reply