Lightmelon - sárgadinnyés koktél

Lightmelon – sárgadinnyés koktél

100%

Servings

1

Prep

5 min

Vote

Like 34

Ingredients

  • Kis adag Sárgadinnye
  • 3 cl Aperol
  • 2 gombóc Fagylalt (laktózmentes)
  • 3 cl Fehér rum
  • 2 cl Creme de Cassis
  • Jég

Lightmelon

ami inkább Yellow.

Kánikula. Persze nem panaszkodunk, helyette iszunk egy ultra hűsítő koktélt, tele jéggel és fagyival. Az ötlet onnan jött, hogy tavaly az egyik leghűsítőbb italom a Blackmelon volt, így gondoltam elkészítem az alternatíváját, amit sokkal krémesebbre, ehetőbbre terveztem, a tavalyi színtiszta longdrink után.

A recept elkészítése:

Szóval kezdjünk a sárgadinnyével amit megpucolás és kockára vágás után azonnal tegyünk be a fagyasztóba, hogy kásásra fagyjon. Közben szerezzünk be némi fagylaltot. Én egy laktózmentes Rákóczi túrósra gondoltam, igazán kellemes lesz alapként az italban.

Lightmelon

Egy nagyon egyszerű, rétegelt italt fogunk elkészíteni a vendégpohárban, azaz ha az alapok készen állnak egy hurrikán pohárra lesz szükségünk. Tegyünk a pohárba kettő kanálnyi fagylaltot,  majd arra a felkockázott sárgadinnyét.

Lightmelon

Törtjégre vagy szimplán jégre öntsünk 3 cl Aperolt, majd a fehér rumot és végül a jég tetejére a Creme de cassist.

Lightmelon

Ha mindent jól csináltunk, akkor egy gyönyörű színátmenetet kell hogy kapjunk. A sárgától a rózsaszínig mindenféle szín meg fog benne jelenni. Ízre pedig egy könnyed, krémes, gyümölcsös csodát kapunk, amit sokáig hűsít minket a fagyasztott dinnyétől és fagylalttól.

LightmelonEgészségetekre a Lightmelonhoz!

(Instagram? Még több kép!)

Share & Print

100 0 100 34

No Comments

Leave a Reply