Mojito Mixeriskola
A Mojito Mixeriskola 15 éve képez a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacra mixereket, baristákat, és sommelier-ket. Folyamatosan fejlesztett tananyagunknak köszönhetően hallgatóink ma már 14 országban dolgoznak világszerte. Oktatóink az USA-ban, Kubában, Brazíliában, Spanyolországban, Dubai-ban, Németországban, Ausztriában és Angliában dolgoztak, tanultak, és folyamatosan fejlesztik tudásukat.
A mixertanfolyam célja, olyan szakemberek képzése, akik a nálunk megszerzett magas szintű elméleti és gyakorlati tudásuknak köszönhetően, a világ bármely pontján megállják a helyüket a bárpult mögött. Legyen szó bárról, kávézóról, étteremről, folyami vagy óceánjáró hajókról. Tanfolyamaink országszerte 24 városban elérhetőek, és folyamatosan indulnak.
A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok sokaságát és tudja, hogy kinek, mikor és mit kell ajánlania, hanem minden más munkafolyamatot el tud látni a bárpult mögött.Az egyik ilyen, fontos terület a KÁVÉ. A kávéfőzés tudománya ugyanolyan összetett és nehéz feladat, mint a különleges koktélok elkészítése. De ez is tanulható és sok gyakorlással profi barista válhat belőlünk.
A kávé készítése nem csak abból áll, hogy „feldobok egy kávét”. Ehhez is komoly elméleti tudás szükséges: a különböző kávéfajták, ezek feldolgozása, a pörkölési módok és a kávék ízvilágának megismerése, a kávéfőző gépek és darálok használata és a tökéletes krémes tejhabelkészítése, amely a kulcsa minden egyéb kávéitalnak és az egyre közismertebb „Latte art”-nak. Ugye nem is olyan egyszerű kávét készíteni… Ezután jöhetnek a kávés koktélok, az Ír kávé, az Espresso Martini, az Ice Cream Café…
További információ és az induló tanfolyamokról itt:
http://www.mojito.hu/hu/indulo-tanfolyamok