Ingredients
- Kis adag Sárgadinnye
- 3 cl Aperol
- 2 gombóc Fagylalt (laktózmentes)
- 3 cl Fehér rum
- 2 cl Creme de Cassis
- Jég
Lightmelon
ami inkább Yellow.
Kánikula. Persze nem panaszkodunk, helyette iszunk egy ultra hűsítő koktélt, tele jéggel és fagyival. Az ötlet onnan jött, hogy tavaly az egyik leghűsítőbb italom a Blackmelon volt, így gondoltam elkészítem az alternatíváját, amit sokkal krémesebbre, ehetőbbre terveztem, a tavalyi színtiszta longdrink után.
A recept elkészítése:
Szóval kezdjünk a sárgadinnyével amit megpucolás és kockára vágás után azonnal tegyünk be a fagyasztóba, hogy kásásra fagyjon. Közben szerezzünk be némi fagylaltot. Én egy laktózmentes Rákóczi túrósra gondoltam, igazán kellemes lesz alapként az italban.
Egy nagyon egyszerű, rétegelt italt fogunk elkészíteni a vendégpohárban, azaz ha az alapok készen állnak egy hurrikán pohárra lesz szükségünk. Tegyünk a pohárba kettő kanálnyi fagylaltot, majd arra a felkockázott sárgadinnyét.
Törtjégre vagy szimplán jégre öntsünk 3 cl Aperolt, majd a fehér rumot és végül a jég tetejére a Creme de cassist.
Ha mindent jól csináltunk, akkor egy gyönyörű színátmenetet kell hogy kapjunk. A sárgától a rózsaszínig mindenféle szín meg fog benne jelenni. Ízre pedig egy könnyed, krémes, gyümölcsös csodát kapunk, amit sokáig hűsít minket a fagyasztott dinnyétől és fagylalttól.
Egészségetekre a Lightmelonhoz!
No Comments