Ingredients
- 3 cl Vodka
- 2 cl Creme de Cassis
- 1 cl Juharszirup
- 3 cl Citromlé
- 3-4 levél Citromfű
- 1 db Tojás
Vodka Cassis
Feketeribizlis, enyhén savanykás csoda ital
Nemrégiben ismét ígéretet tettem egy Instant recept formájában Facebookon Nektek. A Vodka Cassis volt, amely egy igazán letisztult, feketeribizlis, savanykás, hűsítő koktélt tartalmaz. Vodka kedvelőknek fokozottan ajánlom, nagyon itatja magát!
A recept elkészítése gyors, azaz pár perc alatt ihatjuk is ezt a remek koktélt. Szükségünk lesz hozzá Creme de Cassis-ra, illetve citromfűre, lehetőleg frissen szedettre. Személy szerint a Cosmopolitan koktélhoz hasonlítanám ezt a receptet, hiszen az sem túl édes oldaláról híres. Abban viszont Triple Sec, lime, áfonyalé és vodka található.
A recept elkészítése:
Lényegében két részre szedhető a recept elkészítése. Ezt azért fontos kihangsúlyozni, hogy a koktél tetején lévő hab réteg fehér maradhasson, azaz ne színeződjön el halvány rózsaszínre a sziruptól.
Első lépésben tehát szükségünk lesz a frissen csavart citromlére, illetve a citromfűre. Ezeket akár egy muddler segítségével össze is nyomkodhatjuk, hogy a levél aromatartalma minél érezhetőbb legyen a későbbiekben. Majd öntsük hozzá a juharszirupot édesítőként, illetve a Créme de Cassist, azaz a feketeribizli szirupunkat.
Adjunk hozzá jeget, majd alaposan shakeljük össze őket. Készítsünk elő egy martinis poharat, amelyet már előre behűthetünk jéggel. Öntsük ki a megolvadt vizet a pohárból, majd a gyönyörű lilás szirupunkat szűrőn keresztül töltsük a vendégpohárba.
Következő lépésben shakeljük össze a vodkát egy darab tojásfehérjével és jéggel nagyon alaposan, kb. 15-20 mp-ig. Majd, szűrő segítségével óvatosan töltsük rá a szirupos, citromos koktélalapunkra. Így készíthetünk fehér tojáshabot a Vodka Cassis tetejére.
No Comments