Ingredients
- 1 db - érett Mangó
- Pár szem Áfonya
- 3 - 4 levél Orvosi zsálya
- WHT IPA Monyo Brewing Co.
- 1 db Citrom
- Pár szem - reszelve Kardamom
Shandy két színben.
Avagy áfonya és mangó IPA-val karöltve.
Hogy mi is az a SHANDY? Ha követitek az oldalt, akkor tudjátok, hogy már volt egy Shandy receptem, amit nem bonyolítottam túl, szimplán mangóval készítettem el azt. Ha érdekel, akkor katt. ide érte. A tradicionális recept azt mondja, hogy akkor tökéletes és finom egy shandy, ha a poharunkban félig sör, félig citromlé található. Nos, akkor változtassunk ezen is! – Áfonya & mangó shandy
A recept elkészítése:
Egy abszolút nyári receptről van szó, ezzel is remélve, hogy lassan végleg búcsút inthetünk a záporos, esős, árnyékban még hűvös időnek.
Első lépésben mindenképpen szükségünk lesz egy blenderre, amelyben elkészítjük az iható formáját a mangónak és az áfonyának. Hámozzuk meg a mangót és daraboljuk fel kisebb kockákra. A blendelésüket külön végezzük el és a két gyümölcs között mossuk el az eszközt, nehogy beszínezze egyik püré a másikat.
Egy nagy söröspohárba öntsük először az áfonyát, amelyhez adjunk hozzá 4 cl frissen csavart citromlevet, majd alaposan kavarjuk össze a folyadékokat.
A mangót öntsük át egy keverőpohárba, majd adjuk hozzá ehhez az IPA-t. Személy szerint én egy a Monyo Brewing által készített White IPA-t használtam fel (friss - citrusos – korianderes finomság) Több infóért erre. Keverjük el őket óvatosan, ne ne bántsuk a széndioxid tartalmát. Végezetül egy bárkanál segítségével képezzünk vele egy réteget az áfonyapüré tetejére. Illetve óvatosan bánjunk az öntéssel a sörhab miatt.
Díszítésként orvosi zsályát használhatunk vagy citromkarikát.
Személy szerint nem sorolnám a koktélok közé, de mivel az elkészítése vetekszik egy Screwdriverrel, így bőven ebbe a kategóriába esik ez is. Nos, remélem ismét sikerült megmutatnom, milyen színes és finom is tud lenni a Shandy-k világa. Pláne, ha van egy még finomabb IPA sörünk hozzá.
No Comments