Ingredients
- 4 cl Bacardi Carta Blanca
- 2 cl Fehér vermut
- 2 cl Ananász szirup
- 1 cl Citromlé
- Felöntshez Gyömbérsör
The Haole – Mitchell Kai Lum
Egy koktél, amely részt vett a 2016-os Bacardi Legacy versenyen…
A mostani koktél Mithcell Kai Lun által lett létrehozva, amely részt vett a 2016-os BACARDÍ Legacy Global Cocktail Competition-on. Úgy gondoltam, hogy ideje lenne nem csupán saját és klasszikus műveket bemutatni, így a versenyre jelöltekből válogattam. Nagyon sok koktél részt vett a megmérettetésen, így első körben a számomra legkülönlegesebbnek és a hozzám legközelebb állót fogom elkészíteni. A későbbiekben tehát a többiből is válogatok majd.
Visszatérve a receptre, ez a koktél nagyban hasonlít külsőre a Tiger Milk koktélra, azonban azt kell hogy mondjam, közel sem olyan. Sőt! A recept nem tequilából és tejből alkot párost, helyette inkább a vermut és a fehér rum összeboronálásával próbál újat alkotni. S a végeredmény meglepően sikeres!
A recept elkészítése:
A recept másik sikeressége onnan fakad, hogy végtelenül egyszerű elkészíteni, már – már egy Mojito-t is ‘nehezebb’ összehozni. Leszámítva azt, hogy első lépésben szükségünk lesz ananász szirupra. Ennek a legegyszerűbb elkészítése, ha 1:1 arányban adagoljuk a cukrot és a vizet az ananászhoz.
Ha ezzel készen vagyunk, akkor ténylegesen annyi dolgunk lesz, hogy összeöntsük az alapanyagokat a vendégpohárba, a gyömbérsör kivételével. A vendégpoharat töltsük fel jégkockával, helyezzük bele a vékonyra vágott ananász szeletet díszítésképp, majd öntsük bele a vermutot, rumot, citromlevet és az ananász szirupot. Amennyiben nem akarunk a sziruppal bajlódni, úgy pár cikk ananász vízzel összeturmixolva is megfelelő tud lenni.
Végezetül, öntsük fel a koktélunkat gyömbérsörrel. Dobjunk bele szívószálat és élvezzük az isteni Haole koktélt.
No Comments