Ingredients
- 4 cl London Dry Gin
- 1 cl Friss citrom leve
- 1 cl Vörös húsú grapefruit leve
- 1 cl Kardamom tinktúra
- Felöntéshez ásványvíz vagy tonik
A kardamom egy igazán különleges fűszernövény, amely napjainkban leginkább Délkelet-Ázsiából származik. Magvait általában egészben használjuk fel, azonban vannak esetek amikor őrleményként, pl.: sütemények ízesítése során. Ebben a cikkben egy kétlépcsős kardamom koktél elkészítését fogom bemutatni.
A koktél alapeleme a kardamom tinktúra lesz. Azonban ez a tinktúra alkalmas arra is, hogy különböző koktélokba pár cseppet öntsünk mint fűszerezés. Vagy, hogy az elkészített koktélt lesprézzük ezzel a különleges tinktúrával, hogy különleges élményt garantáljunk a vendégeknek.
Kardamom tinktúra:
- 1,5 dl csésze vodka (lehetőleg magas százalékú)
- 1,5 dkg< zöld kardamommag, enyhén megtörve
Keverjük össze az alapanyagokat egy jól záródó üvegbe, majd hagyjuk állni 6-7 napot melegtől és fénytől védett helyen. A tinktúra elkészültével, szűrjük le egy tiszta vászonnal a folyadékot. Ez a különlegesen fűszeres tinktúra kb. 1 évig áll el.
No Comments