Ingredients
- 4 cl Gin
- 2 cl Citromlé
- 2 cl Levendulaszirup
Eljött a levendula ideje, használjuk hát fel valamilyen alkoholos finomságra!
Ez a recept leginkább azoknak fog ízleni, akik szeretik a gint. Egy letisztult italról beszélünk, amelyben tökéletes harmónia uralkodik.
A koktél elkészítése előtt szükségünk lesz egy mézes – levendula szirupra. Hasonló lesz az oldalon fellelhető mézsziruphoz, azonban egy kisebb különbséggel kell elkészíteni. Gyűjtsük be a levendula virágát, amelyből elég lesz 1-2 teáskanál és pár napig szárítsuk ki azokat. A kiszárított levendulát tegyük fél dl forró vízbe, majd adjuk hozzá az egy dl mézet. Kavargassuk, amíg egyneművé, krémessé nem válik. Egy félóra hűlést és ‘ázást’ hagyjunk a szirupnak, majd pedig szűrő segítségével távolítsuk el belőle a levendula darabjait.
A koktél:
Tedd a keverőpohárba a gin-t, a házi készítésű mézes levendulás szirupodat és a frissen csavart citromlevet. Mivel szirupot tartalmaz a biztos elkeveredés érdekében shakeld 10 másodpercig a koktélt. Egy előre hűtött martinis pohárba szervírozzuk, majd díszítésként egy levendulaszárat tehetünk rá.
Egészségetekre!
No Comments