Ingredients
- 2 db Banán
- 3 dl Fehér rum
- 1,5 cl Frissen csavart lime leve
- 1 cl Cukorszirup (1:1)
Mit kell tudni az italról? A Daiquiri feltalálója valószínűleg Jennings Cox volt. Aki bányamérnök volt és Kubában vendégeskedett a spanyol – amerikai háború ideje alatt. 1902 környékén, a New York-i klubokban és bárokban már rendelhető volt az ital. Kinézete megváltozott az idők alatt, hiszen magas, Collins pohárban szolgálták fel, míg napjainkban koktélos pohárból szürcsölhetjük a nedűt.
A Daiquiri híres arról, hogy sokféle ízvariációját elkészíthetjük, hiszen keverhetjük gyümölcsökkel vagy csinálhatunk belőle frozen, azaz kásajellegű italt is.
A most következő koktél elkészítése egy hangyányit másabb lesz, mint az eddigi gyümölcs daiquiriké, ugyanis mondhatni fúzió jelleggel lesz elkészítve.
A banánrum elkészítése:
Vegyünk kettő érett banánt, hámozzuk meg, majd szeleteljük fel őket karikákra. Tegyük bele egy befőttesüvegbe őket, majd öntsünk hozzá kb. 3 dl fehér rumot. Ha készen van, zárjuk le a tetejét és rázzuk fel alaposan az üveg tartalmát. Ahhoz, hogy az ízek jól összeérjenek, hagyjuk állni 1-2 napig a banánrumunkat.
Ha eltelt pár nap akkor jöhet a leszűrés. Egy tiszta textilen keresztül szűrjük át az italt, illetve a banándarabokat óvatosan nyomkodjuk meg a textillel, hogy még több érett banáníz jusson a rumba.
A koktél elkészítése:
Tedd a shakerbe az alapanyagokat, azaz a frissen csavart lime levet, a cukorszirupot és a házilag elkészített banán rumodat. Adj hozzá jeget, majd shakeld össze alaposan kb. 10 mp-ig. Fontos, hogy sokáig, alaposan shakeljünk, hiszen így lesz egységes az íze az italnak.
Duplán szűrve töltsük ki egy előre hűtött pohárba, majd díszítsük lime karikával a koktélt. Az én banán daiquirim kérésre banánosabb lett, így a kép jelen esetben csak illusztráció!
Egészségetekre!
No Comments