Ingredients
- 8 cl Whisky
- 2 dl Gyömbérsör
- 2 dl Alma cider
- 1 kanál Cukor
- 1 kanál Fahéj
- 1 teáskanál Juharszirup / Agave szirup
Egy igazi őszi koktélt készítünk ma el, lesz benne alma (cider), gyömbér és whiskey. A recept gyors elkészítésű, két pohárra elegendő mennyiségekkel!
Próbálkoztam olyan koktélt összedobni, melynek eszenciája abszolút a nyár végi / őszi hangulatot idézi. Lényegében szerettem volna, ha megihatjuk az őszt egy adag pezsgéssel. Szükségünk lesz gyömbérsörre is, lehetőleg alkoholos változatra. Azonban, ha nem tudjuk beszerezni, akkor elegendő a mentes is (legrosszabb esetben a Kinley). Fontos összetevő, hiszen a kissé csípős gyömbér visz életet az italba, keveredve el az alma ciderrel és a bourbonnal.
Ha almáról van szó, akkor ajánlom figyelmetekbe a Mátra lábánál készített almaCID-et. Irgalmatlanul finom önmagában is ez a szűretlen almabor. Így, ha tehetitek több palackkal szerezzetek be, ne csak a koktélhoz!
A koktél elkészítése:
Egy nagyobb méretű tálban is összekeverhetitek az italt, ha seregnyi mennyiségben csináljátok. Ha kettőről van szó, akkor azt még egy shaker is elbírja. (Shakelés nélkül!) Öntsétek össze az alapanyagokat, azaz a Bourbont, a gyömbérsört és az alma cidert.
Egy kis tányéron keverjünk össze kis adag cukrot és fahéjat. Vigyük fel kursztaként őket a vendégpoharakra. Használhatunk hozzá juharszirupot, agave szirupot vagy akármilyen más természetes alapanyagút is.
Tegyünk a poharakba jeget, majd öntsük rá a koktélunkat. Díszítésként használhatunk almaszeleteket, amelyek lehetnek szárítottak is.
Remélem elnyerte tetszéseteket ez a röpke őszi nedű!
Egészségetekre!
No Comments