Ingredients
- 6 cl Tequila
- 1 db Friss lime leve
- 8-10 db Mentalevél
- 1 cl Cukorszirup 1:1
- 6 cl Almalé (rostos)
- Felöntéshez Feketeribizli lé (buborékos)
- Alma díszítés
Ha eszünkbe jut a Mojito, akkor tudjuk is, hogy rummal készítjük a koktélt. Nem hiába, hiszen a Mojito kubai felfedezésű, így a rum hazájában hogyan máshogyan készítenék azt el. Ellenben Mexikóval, ahol saját alapanyagból dolgoznak, azaz tequila alapú Mojitot (is) ihatunk. Ezt nevezzük mexikói Mojitonak! YAY!
Ezt a receptet fogjuk ma egy kicsit felturbózni és nem mindennapivá varázsolni. Az alaprecept így szól: keverd össze a tequilát, szódával, cukorsziruppal és mentával, illetve lime lével. Nem hangzik túl egyedinek, szóval tegyünk ellene!
A recept elkészítése:
Fogj egy egész lime-ot, majd negyedeld fel azt. Egy fél lime-ra lesz szükségünk, mosd meg, majd dobd bele a shakeredbe! Ajánlatos frissen leszedni a mentaleveleket, hiszen így markánsabb aromája, íze lesz. Mosd meg őket is, kicsit nyomogasd meg kézzel őket, majd ezt is tegyük a shakerbe!
Ha beletettük a két alapanyagot, akkor elő a muddlerral, dolgozzuk át őket alaposan. Az ízeknek össze kell dolgozódniuk, ettől lesz a koktél annyira sima, üdítő jellegű.
Öntsük hozzá a 6 cl tequilát, amelyből ajánlott jó minőségű, agave alapút használni! Tegyük hozzá a cukorszirupot (1:1 arányút), illetve a rostos almalevet és persze jeget.
SHAKE! SHAKE! Alaposan, azaz kb. 10 másodpercig rázzuk. Fontos, hiszen cukorszirup is van benne, rostos almalé is, így biztosra kell mennünk eldolgozottság terén.
Ha készen van, akkor töltsük ki egy előre behűtött Collins vagy inkább egy dekoratívabb magas falú pohárba. Öntsük fel a buborékos feketeribizli lével. Ha nincsen, akkor szódával egészítsük ki a gyümölcslevet. A koktél tetejét törtjéggel és almaszeletekkel dekoráljuk.
Készen is lenne az ital, remélem elnyerte a tetszéseteket!
Egészségetekre!
No Comments